Θέμα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
19:57
29/4/2013

Θέμα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ελενη

Οταν περπαταω στο δρόμο νιώθω πολύ αβολα, αισθάνομαι πως ολοι με κοιτάνε, πως το περπατημα μου ειναι περιεργο και πως το βλέμμα μου είναι περίεργο.

Θεία Λουκία γεια σου! Έχω ενα θέμα που με απασχολεί ιδιαίτερα και θα ήθελα τη συμβουλή σου. Είμαι 17 ετών και το προβλημα μου ειναι πως εχω φοβερο κομπλεξ. Οταν περπαταω στο δρόμο νιώθω πολύ αβολα, αισθάνομαι πως ολοι με κοιτάνε, πως το περπατημα μου ειναι περιεργο και πως το βλέμμα μου είναι περίεργο. Αποφευγω να κυκλοφορώ πολυ γιατί δεν αισθάνομαι ασφαλεια και σιγουρια και με πιάνει πολυ αγχος. Επίσης όταν ειναι να περάσω κεντρικο δρόμο τα χάνω και πανικοβάλλομαι. Τι είδους πρόβλημα αντιμετωπίζω; Σε παρακαλώ πολύ απάντησε μου. Ευχαριστω για το χρονο σου!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελένη μου, πιθανόν να πάσχεις από αγοραφοβία, δηλαδή από φοβία για τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους και ταυτόχρονα από κάποιου είδους κοινωνική φοβία. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μου περιγράφεις δεν είναι απλά ένα κόμπλεξ, αλλά κάτι βαθύτερο και σίγουρα θα πρέπει να ζητήσεις ψυχολογική υποστήριξη, γιατί δεν γίνεται να συνεχίσεις να ζεις έτσι και να στερείσαι τις φυσιολογικές χαρές της ζωής, ούτε και μπορείς να το αντιμετωπίσεις μόνη σου.
Ένα καλό σημείο για να ξεκινήσεις είναι το ψυχιατρικό τμήμα στα εξωτερικά ιατρεία κάποιου μεγάλου νοσοκομείου, ή ειδικευμένης δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής, όπου οι γιατροί μπορούν να ακούσουν το πρόβλημα σου, να αξιολογήσουν την κατάσταση και να σου προσφέρουν λύσεις.
Φυσικά υπάρχουν και ιδιώτες γιατροί και ψυχολόγοι οι οποίοι επίσης θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν, αλλά κοστίζουν πολύ ακριβότερα και για αρχή καλύτερα να πάρεις τη γνώμη κάποιας ανεξάρτητης πηγής.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ