Ταμπον | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
6:14
8/9/2011

Ταμπον

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
dt

Θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι επιβλαβης η αποκλειστικη χρηση ταμπον. Με εχουν βολεψει πολυ, αλλα εμαθα πως δεν κανει καλο.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεια Λουκια, θα ηθελα να σε ρωτησω αν ειναι επιβλαβης η αποκλειστικη χρηση ταμπον (και οχι σερβιετας) κατα τη διαρκεια της περιοδου. Με εχουν βολεψει πολυ, αλλα εμαθα πως δεν κανει καλο. Ισχυει; Τι κινδυνους εγκυμονει; Να σημειωσω πως φοραω σερβιετα μονο κατα τη διαρκεια του βραδινου υπνου. Σε ευχαριστω!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Όχι, δεν ισχύει ότι η αποκλειστική χρήση ταμπόν θα βλάψει την υγεία σου. Τα ταμπόν είναι απόλυτα ασφαλή, αρκεί βέβαια να τα αλλάζεις αρκετά συχνά, κάθε 4-6 ώρες το πολύ και να φροντίζεις να πλένεις τα χέρια σου πριν (και μετά εννοείται) την αλλαγή.

Κάποια στιγμή, πριν από τριάντα χρόνια περίπου, είχε δημιουργηθεί αρκετός θόρυβος σε σχέση με τα ταμπόν, επειδή κάποιες ανόητες τα είχαν "ξεχάσει" για περισσότερες από 12 ώρες ή και μέρες μέσα στον κόλπο τους με αποτέλεσμα να υποστούν τοξικό σοκ. Βλέπεις, η κοινή λογική δεν είναι εξίσου κοινή σε όλους... Γι' αυτό αν διαβάσεις τις οδηγίες που βρίσκονται μέσα στο κουτί, θα δεις και τις σχετικές προφυλάξεις που συστήνουν οι κατασκευαστές.

Για τον παραπάνω λόγο είναι καλύτερα να προτιμάς την απορροφητικότητα εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στη δική σου ροή και ακόμη καλύτερα να προμηθεύεσαι ταμπόν διαφορετικής απορροφητικότητας για τις διαφορετικές μέρες της περιόδου. Δηλαδή μίνι/λάιτ για τις μέρες που δεν έχεις έντονη ροή και ρέγκιουλαρ/μίντιουμ ή σούπερ (αναλόγως τι σε βολεύει) για τις μέρες με μεγαλύτερη ροή.

Κατά τα άλλα, όπως είπαμε δεν διατρέχεις κανέναν κίνδυνο. Άλλωστε να ξέρεις πως παρότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη προκατάληψη σε σχέση με τα ταμπόν, σε άλλες δυτικές χώρες η χρήση τους φτάνει στο 50% των γυναικών (στην Αμερική ξεπερνάει το 70%), οπότε αν ήταν κάτι πραγματικά επιβλαβές θα είχε μαθευτεί...

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ