Συνεχομενα δεκατα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
6:58
23/3/2015

Συνεχομενα δεκατα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ειρηνη

Ανακάλυψα τυχαία πως έχω δεκατα, που συνεχίζουν μέχρι κ σήμερα. Η θερμοκρασία μου γενικά κυμαίνεται από 36.9-37.3

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου Θεία Λουκία, θα ήθελα την βοήθεια σου! Είμαι 22,5 χρονών κ πριν μια βδομάδα ανακάλυψα τυχαία πως έχω δεκατα, που συνεχίζουν μέχρι κ σήμερα. Η θερμοκρασία μου γενικά κυμαίνεται από 36.9-37.3, αν εξαιρέσουμε το πρωί που ξυπνάω. Τότε δεν έχω ποτέ πανω απο 36. Που θα μπορούσε να οφείλεται; Να κάνω ίσως, κάποιες συγκεκριμενες εξετάσεις; Να σημειώσω πως δεν είμαι έγκυος, ούτε έχω κάποια ενόχληση. Ευχαριστώ πολυ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ειρήνη μου, η θερμοκρασία σου μόνο οριακά μπορεί να θεωρηθεί «δέκατα», καθώς έτσι χαρακτηρίζεται ο χαμηλός πυρετός που είναι πάνω από 37 βαθμούς το πρωί και πάνω από 37,2 το βράδυ.

Εφόσον μάλιστα δεν έχεις άλλες ενοχλήσεις, όπως ναυτίες και πόνο στην κοιλιακή χώρα, ή ρίγη, βήχα και πόνους στο κεφάλι, αυτή η ελαφρώς αυξημένη θερμοκρασία σου μάλλον δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Τέτοιου είδους τα συμπτώματα θα μπορούσαν να σε βάλουν σε υποψίες για μια σκωληκοειδίτιδα ή μια πνευμονία, όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Μια άλλη εξήγηση για τα επίμονα δέκατα είναι κάποια διαταραχή στη λειτουργία του θυρεοειδούς, αλλά και πάλι θα ένιωθες και άλλες ενοχλήσεις ή αλλαγές στην όρεξη ή τη διάθεση σου, οπότε κι αυτό το ενδεχόμενο είναι μάλλον απίθανο.

Ωστόσο, αν σε τρώει η ανησυχία, μπορείς να συμβουλευτείς έναν παθολόγο, ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος για να σε εξετάσει και να βγάλει γνωμάτευση για την υγεία σου, όπως και για να σε καθοδηγήσει κατάλληλα αν κρίνει ότι το θέμα χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση.

Προηγουμένως όμως, το πιο σημαντικό είναι να σιγουρευτείς ότι μετράς σωστά τη θερμοκρασία σου, τοποθετώντας το θερμόμετρο σύμφωνα με τις οδηγίες (τα θερμόμετρα για το στόμα είναι διαφορετικά από αυτά της μασχάλης) και ότι μένεις εντελώς ακίνητη για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να σταθεροποιηθεί ο δείκτης. Επίσης, αυτή τη διαδικασία δεν χρειάζεται να την κάνεις συνέχεια, παρά μόνο δύο φορές την ημέρα (το πρωί που ξυπνάς και αργά το απόγευμα κάποια στιγμή) όταν νιώθεις να έχεις ρίγη ή ότι ζεσταίνεσαι χωρίς προφανή λόγο.

Τέλος, για να ξέρεις, φυσιολογική θερμοκρασία σε μέτρηση από τη μασχάλη θεωρείται αυτή που κυμαίνεται από 36,6 έως 36,8 βαθμούς, ενώ στις γυναίκες μπορεί να παρουσιάζεται ελαφρώς αυξημένη μετά την ωορρηξία. Ακόμη να ξέρεις ότι η θερμοκρασία κάποιων ανθρώπων μπορεί να διαφέρει λίγο από τον μέσο όρο, χωρίς αυτό να δείχνει απαραίτητα κάτι παθολογικό.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ