Στοματική Δυσοσμία | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
6:26
25/10/2012

Στοματική Δυσοσμία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Φοίβη

Δεν καπνίζω, δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον καφέ και η διατροφή μου είναι κανονικότατη. Τον τελευταίο καιρό όμως το στόμα μου μυρίζει πολύ άσχημα.

Θεία Λουκία μου συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις! Με εχεις βοηθήσει πολλές και πραγματικά ξέρω πως μόνο η συμβουλή σου μπορεί να με σώσει τώρα. Είμαι 16 χρονών, δεν καπνίζω, δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον καφέ και η διατροφή μου είναι κανονικότατη. Τον τελευταίο καιρό όμως (περίπου 1 μήνα) το στόμα μου μυρίζει πολύ άσχημα. Αυτό με δυσκολεύει πολύ στην καθημερινότητα μου (κανει μαρτυριο τα φιλιά με το αγόρι μου,ως και την συναστροφη στο σχολείο με άλλα άτομα). Βουρτσίζω τα δόντια μου συχνά αλλά δεν βλέπω πρόοδο. Εσύ τι μου προτίνεις να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Φοίβη μου, η άσχημη μυρωδιά στο στόμα που επιμένει παρά το βούρτσισμα συνήθως οφείλεται είτε σε προβλήματα με τα ούλα, είτε σε χαλασμένα δόντια, είτε σε προβλήματα που σχετίζονται με την λειτουργία της πέψης.
Αν βλέπεις την οδοντόβουρτσα σου να ματώνει, τότε θα πρέπει να υποψιαστείς τα προβλήματα με τα ούλα, κάτι πολύ συνηθισμένο στα χρόνια της εφηβείας, που οφείλεται σε ορμονικούς παράγοντες, ακόμη κι όταν φροντίζουμε τη στοματική μας υγιεινή. Επίσης, μπορεί να έχεις και κάποιο χαλασμένο δόντι που δεν έχει πάρει είδηση, γιατί μπορεί να μην σε έχει ενοχλήσει ακόμα. Σε κάθε περίπτωση, μια επίσκεψη στον οδοντίατρο για έλεγχο θα σε βοηθήσει πολύ. Άλλωστε, ένας οδοντιατρικός καθαρισμός ετησίως επιβάλλεται και πρέπει να τον βάλεις στο πρόγραμμα σου.
Επίσης, αν έχεις προβλήματα με το πεπτικό (γαστρίτιδα, έλκος, δυσκοιλιότητα ή ευκοιλιότητα) τότε είναι λογικό το στόμα σου να μυρίζει άσχημα. Το ίδιο θα ίσχυε κι αν δεν τρεφόσουν σωστά, ή αν ακολουθούσες αυστηρές δίαιτες ή νηστεία. Βλέπεις η πέψη είναι κάτι σαν την "αποχέτευση" του οργανισμού και το στόμα λειτουργεί όπως ο "εξαερισμός" της, άρα όταν η "αποχέτευση" σου δεν λειτουργεί σωστά, είναι επόμενο να μυρίζει. Αν λοιπόν εξασφαλίσεις ότι δεν υπάρχει οδοντιατρικό θέμα και υποψιάζεσαι ότι από εκεί προέρχεται το  πρόβλημα, τότε θα πρέπει να ρυθμίσεις καλύτερα τη διατροφή σου και τις κενώσεις του εντέρου και όλα θα λυθούν.
Τέλος, ένας τρίτος λόγος που μπορεί να κάνει το στόμα σου να μυρίζει, αλλά πολύ πιο σπάνιος, είναι η ύπαρξη νεανικού διαβήτη. Γι' αυτό αν ρυθμίσεις τις δύο παραπάνω αιτίες και το πρόβλημα επιμένει, τότε θα ήταν καλή ιδέα να κάνεις και έναν αιματολογικό έλεγχο για να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ