Στείρωση | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
7:13
12/5/2011

Στείρωση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ζωή

Όταν κάποια γυναίκα είναι στείρα πώς το καταλαβαίνει?

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία θα ήθελα να ρωτήσω... όταν κάποια γυναίκα είναι στείρα πώς το καταλαβαίνει? Ποια συμπτώματα έχει? Ευχαριστώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μάλλον εννοείς τη στειρότητα και όχι την στείρωση, αφού η στείρωση είναι μια ιατρική επέμβαση που γίνεται ηθελημένα για να αποκλειστεί οριστικά το ενδεχόμενο της εγκυμοσύνης. Μιλώντας για τη στειρότητα λοιπόν, το μόνο εξωτερικό σημάδι ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει παιδιά είναι να μην έχει περίοδο. Αν όμως έχει περίοδο, τότε η γονιμότητα της μπορεί να αξιολογηθεί μόνο με τις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις που ελέγχουν την ύπαρξη ωορρηξίας, τα επίπεδα των ορμονών οι οποίες σχετίζονται με την αναπαραγωγή και την κατάσταση των εσωτερικών γεννητικών οργάνων.

Αν όμως αναρωτιέσαι επειδή προσπαθείς να κάνεις παιδί χωρίς αποτέλεσμα, τότε πρέπει να ξέρεις ότι για την στειρότητα μπορεί να ευθύνεται και ο άντρας και θα πρέπει να εξεταστεί κι εκείνος αναλόγως για να εξακριβωθεί πού είναι το πρόβλημα. Έτσι πρέπει να γίνει έλεγχος για την ποιότητα και ποσότητα του σπέρματος ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η υπογονιμότητα του ζευγαριού να οφείλεται στη δική του πλευρά.

Επίσης είναι σημαντικό να ξέρεις ότι τα προβλήματα γονιμότητας τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες μπορεί να παρουσιαστούν στην πορεία της ζωής, ακόμη κι αν ο ίδιος άνθρωπος υπήρξε γόνιμος στο παρελθόν.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ