Σπυράκια | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
8:13
7/9/2014

Σπυράκια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Λία

Υπαρχει περιπτωση να φταινε και τα λιπαρα οπως οι σοκολατες  και γενικα τα γλυκα;

Γεια σου θεία μου! Είμαι 15 χρονών και ποτέ μου δεν είχα πρόβλημα με σπυράκια ή με ακμή. Τις τελευταιές μέρες όμως έχω γεμίσει. Το μετωπό μου, το δεξί  μάγουλο και γυρω γύρω απ'τη μύτη. Ισως φταει το οτι ειχα περιοδο πριν 2-3 μερες, ποτε ομως δεν ειχα γεμισει! Υπαρχει περιπτωση να φταινε και τα λιπαρα οπως οι σοκολατες  και γενικα τα γλυκα; Αν ναι, πως γινεται να φυγουν τελειως τα σπυρακια; Βοήθειααα

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λία μου, μπορεί να μην είχες ποτέ μέχρι τώρα πρόβλημα με σπυράκια, αλλά προφανώς τώρα απέκτησες –είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στην ηλικία σου και δεν πρέπει να σε εκπλήσσει. Ωστόσο, το καλύτερο θα ήταν να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο, γιατί το πρόβλημα μπορεί να μην οφείλεται ακμή απαραίτητα, αλλά σε κάποια μόλυνση που να χρειάζεται διαφορετική αγωγή.

Σίγουρα τα πολλά λιπαρά στη διατροφή δεν βοηθούν το δέρμα, ούτε τη γενικότερη υγεία σου, όμως από μόνα τους δεν μπορούν να σου προκαλέσουν τέτοιο θέμα. Αν μιλάμε για ακμή πρέπει να υπάρχει κάποια ορμονική αιτία, αλλά ανάλογη εικόνα μπορεί να σου προκαλέσουν και κάποιες κρέμες, ή η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και το αλάτι που ερεθίζουν το δέρμα σε συνδυασμό με τον ιδρώτα.

Ωστόσο, δεν έχει νόημα να πιθανολογούμε εδώ. Κλείσε ένα ραντεβού στον γιατρό κι εκείνος θα σου πει ακριβώς περί τίνος πρόκειται και τι μπορεί να γίνει για να καθαρίσεις.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ