ΣΟΣ! | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
6:31
31/1/2014

ΣΟΣ!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
κατερινα

Έχω καθημερινά κολπικά υγρά που λερώνουν το εσώρουχο. Λευκά χωρίς όμως ιδιαίτερη οσμή.

Θεία Λουκία,καλησπέρα! Θέλω την πολύτιμη γνώμη και συμβουλή σου! Έχω καθημερινά κολπικά υγρά που λερώνουν το εσώρουχο. Λευκά χωρίς όμως ιδιαίτερη οσμή. Δεν νομίζω πως είναι κάτι φυσιολογικό. Τί μπορεί να είναι. Είχα περάσει παλαιότερα μια κολπίτιδα. Ειχα esherichia coli και χλαμύδια. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι απο αυτά; Παίζει κάποιο ρόλο η σεξουαλική επαφή; Ευχαριστώ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κατερίνα μου, η αφθονία κολπικών υγρών είναι πάντα ένδειξη κάποιας κολπίτιδας. Μπορεί τα υγρά που βλέπεις να οφείλονται στις παλιότερες μολύνσεις σου, είτε γιατί δεν είχε γίνει πλήρης θεραπεία, είτε γιατί ξανακόλλησες από τον σύντροφο σου, κάτι πολύ πιθανό αν εκείνος δεν είχε ακολουθήσει αγωγή. Ωστόσο, μπορεί να είναι και κάτι άλλο (π.χ. μύκητες ή γονόρροια).

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να κάνεις μια καλλιέργεια κολπικού υγρού και να ζητήσεις ξανά εξέταση για χλαμύδια (είναι ειδικού τύπου) ώστε να προσδιοριστεί ακριβώς τι συμβαίνει. Εννοείται ότι μετά θα πρέπει να δείξεις τα αποτελέσματα σε έναν γυναικολόγο για να σου δώσει θεραπεία αν χρειαστεί.

Αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να ακολουθείς κάθε φορά που υποψιάζεσαι ότι έχεις κάποια γυναικολογική μόλυνση. Βλέπεις όντως, οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιες καταστάσεις, τόσο γιατί μπορεί να κολλήσουν ευκολότερα κάτι -ιδιαίτερα όταν η σχέση δεν είναι σταθερή και αποκλειστική- όσο και γιατί με το κολπικό σεξ αλλάζει η χημική ισορροπία του κόλπου, στρώνοντας το έδαφος για την ανάπτυξη βακτηριδίων κάθε τύπου. Το ίδιο βέβαια, ισχύει και για τις συχνές κολπικές πλύσεις, όταν γίνονται χωρίς συμβουλή γιατρού.

Όπως κι αν έχει, θα πρέπει να βρεις τι φταίει, γιατί όταν αφήνεις αυτές τις μολύνσεις στην τύχη τους, μπορεί να χειροτερέψουν και να επηρεάσουν τη γονιμότητα σου. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ