Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
6:22
18/7/2013

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Γωγώ

Πόσο περίπου κοστίζουν οι εξετάσεις για τα ΣΜΝ;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω πόσο περίπου κοστίζουν οι εξετάσεις για τα ΣΜΝ και αν μπορώ να τις κάνω κάπου δωρεάν. Ευχαριστώ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Γωγώ μου, δεν μπορώ να σου πω πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς αυτό εξαρτάται αφενός από το πού θα τις κάνεις (δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο ή εργαστήριο) και αφετέρου για ποια και πόσα από τα νοσήματα αυτά θα ζητήσεις να εξεταστείς.

Βλέπεις υπάρχουν κάποια αμιγώς σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα οποία μεταδίδονται μόνο με τη σεξουαλική επαφή (π.χ. σύφιλη, γονόρροια, χλαμύδια) και άλλα που μεταδίδονται και με άλλους τρόπους (π.χ. ηπατίτιδα, HIV κ.λπ.). Ταυτόχρονα, δεν είναι απαραίτητο ότι χρειάζεται να εξεταστείς για το σύνολο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, αφού πολλά εξαρτώνται από τις σεξουαλικές πρακτικές που έχεις ακολουθήσει, τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων που είχες στη ζωή σου κι ένα σωρό άλλους παράγοντες που λειτουργούν σε συνδυασμό μεταξύ τους.

Επειδή λοιπόν, δεν μπορώ να εξαντλήσω εδώ όλους τους ενδεχόμενους υποθετικούς συνδυασμούς, σε συμβουλεύω να επικοινωνήσεις με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), δηλαδή με τους πλέον αρμόδιους και να τους ζητήσεις να σε καθοδηγήσουν τόσο για το εύρος και των είδος των εξετάσεων που μπορεί να χρειάζεσαι, όσο και για το πού θα μπορούσες να τις κάνεις με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Εννοείται, ότι αν προτιμάς να τους τηλεφωνήσεις θα διαλέξεις κάποια λογική, εργάσιμη ώρα και μέρα του τύπου 9 πμ – 3 μμ από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Για την Αθήνα και τη Νότια Ελλάδα επικοινώνησε με το 210 5212000 (τηλ. Κέντρο) ή το 210 8921000 (εργαστήρια) ή το email:  info@keelpno.gr.
Για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα επικοινώνησε με το 2310 229139 ή στείλε τους mail στο keelpno.thess@keelpno.gr.

Καλή τύχη και καλά αποτελέσματα!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ