Πρώτη γνωριμία με γυναικολόγο | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
6:31
23/12/2013

Πρώτη γνωριμία με γυναικολόγο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Λια

Να παω ξυρισμενη στην ευαίσθητη περιοχή ή όχι; Και μήπως ξέρετε την διαδικασία; 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου θεια Λουκία! Εχω ένα θέμα που με απασχολεί. Αποφάσισα παρά της ντροπες να παω σε γυναικολόγο γιατί εχω πρόβλημα πέριοδου. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως πρέπει να παω. Να παω ξυρισμενη στην ευαίσθητη περιοχή ή όχι; Και μήπως ξέρετε την διαδικασία; Τι μου κανει δηλαδή... Δεν εχω ερωτική ζωή.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Τι να σου κάνει βρε κουκλί μου; Τα κλασικά: πρώτα θα σε μαστιγώσει, μετά θα σβήσει το τσιγάρο του πάνω στις πληγές σου και στο τέλος θα σε βιάσει... Έλεος!... Γιατρός είναι, για το καλό σου νοιάζεται κι αυτή είναι η δουλειά του.

Χωρίς πλάκα τώραστον γιατρό δεν χρειάζεται να πας ξυρισμένη. Δεν απασχολούν τους γυναικολόγους αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι για τους γκόμενους. Άλλο το 'να, άλλο τ' άλλο..

Έπειτα, ένας γυναικολόγος που επισκέπτεσαι για πρώτη φορά, οφείλει να σε ρωτήσει με ποια αφορμή τον επισκέπτεσαι, να πάρει το ιατρικό ιστορικό σου (για σένα και την οικογένεια σου), να μετρήσει ύψος, βάρος, πίεση, να σε ρωτήσει πότε είχες περίοδο τελευταία φορά (σημείωσε το αυτό να το θυμάσαι), να σε ρωτήσεις αν έχεις κολπικές επαφές και σταθερό σύντροφο και μετά (ίσως) σου ζητήσει να περάσεις στο εξεταστήριο και να γδυθείς από τη μέση και κάτω για προχωρήσει στην κλινική εξέταση που αν δεν έχεις ολοκληρωμένες σχέσεις μπορεί να γίνει μέσω του πρωκτού.

Στη συνέχεια (αφού ντυθείς και επιστρέψεις στο γραφείο) πιθανόν να σου ζητήσει να κάνεις κάποιες περαιτέρω εξετάσεις (αιματολογικές , υπερηχογραφήματα κ.λπ.) και θα σε ρωτήσει αν έχεις κάποιες απορίες (εδώ μπορείς να του θέσεις όσες απορίες έχεις, γι' αυτό καλό είναι να τις έχεις επίσης σημειωμένες σε κάποιο χαρτί, για να μην τις ξεχάσεις).

Τέλος, ανάλογα με την περίπτωση, είτε θα σου δώσει διάγνωση αμέσως, είτε θα περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων (προσοχή: όταν τα πας δεν χρειάζεται να ξαναπληρώσεις, αν μιλάμε για ιδιωτικό γιατρό) ώστε να εκτιμήσει συνολικά την κατάσταση και να σου δώσει τότε διάγνωση και θεραπεία (εφόσον είναι απαραίτητο).

Να ξέρεις ότι από τη στιγμή που σε έχει "χρεωθεί" ως ασθενή και χρειάζεσαι οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, μπορείς να επικοινωνήσεις οποιαδήποτε στιγμή μαζί του και να τον ρωτήσεις ό,τι θέλεις για το ίδιο θέμα (ακόμη κι αν δεν βρίσκεις τον ίδιο, μπορείς να θέσεις το ερώτημα στη γραμματέα του).

Βέβαια, καθώς και οι ιδιώτες γιατροί επαγγελματίες είναι, αν αλλάξει το θέμα και αρχίσεις να μιλάς για άλλα συμπτώματα, το κοντέρ μηδενίζει, τον επισκέπτεσαι και πληρώνεις ξανά από την αρχή. Το ίδιο ισχύει και για τις ετήσιες προληπτικές επισκέψεις ρουτίνας, όπου όπως είναι λογικό τις χρεώνεσαι χωριστά, έχεις δεν έχεις πρόβλημα.

Γενικότερα, χαλάρωσε. Η επίσκεψη στον γυναικολόγο, μπορεί να είναι μια αμήχανη στιγμή, αλλά είναι για καλό και δεν χρειάζεται να σε προβληματίσει και πολύ. Άλλωστε, οι γυναικολόγοι κάνουν αυτό ακριβώς δεκάδες φορές την ημέρα, οπότε δεν τρέχει τίποτα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ