Πρησμένη κοιλιά | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
14:35
12/11/2013

Πρησμένη κοιλιά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ιόλη

H κοιλιά της μητέρας μου μετά από ένα μεγάλο άγχος & στενοχώρια που πέρασε είναι πρησμένη. Και εννοώ πως έχει την εικόνα εγκύου στον 6ο μήνα περίπου

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία γεια σου! Ήθελα πολύ καιρό να σου στείλω μήνυμα αλλά δεν ξέρω τί με κρατούσε πίσω.. Αποφάσισα όμως να σου στείλω τελικά! Στο θέμα μου τώρα: η κοιλιά της μητέρας μου μετά από ένα μεγάλο άγχος & στενοχώρια που πέρασε (νοσηλεύτηκε ο μπαμπάς μου στο νοσοκομείο) είναι πρησμένη. Και όταν λέω πρησμένη εννοώ πως έχει την εικόνα εγκύου στον 6ο μήνα περίπου, και είναι πολύ σκληρή. Σα συνοδά συμπτώματα δεν έχει κάτι άλλο πέρα από κάποιες καούρες. Πληροφοριακά, είναι καπνίστρια γύρω στα 25 χρόνια. Τώρα είναι 43 χρόνων! Και τα λέω σε εσένα Θεία Λουκία, γιατι φοβάται τους γιατρούς. Της είπα να πάμε σε γιατρό και δε θέλει. Την πήρα σηκωτή μια μέρα και μόλις κατάλαβε πού πηγαίναμε άρχισε να μου φωνάζει και να μου λέει πως θα κάνει ότι θέλει αυτή. Νομίζω πως δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, αλλά φοβάμαι για την υγεία της, λογικό δεν είναι; Ελπίζω να μου απαντήσεις, ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ιόλη μου, είναι λογικό να φοβάσαι για την υγεία της μητέρας σου, αλλά δεν μπορείς να της επιβάλεις τον τρόπο που θα την χειριστεί. Φυσικά, μπορείς να της εκφράσεις τις ανησυχίες σου και να της πεις τη γνώμη σου, αλλά θα πρέπει να σεβαστείς το γεγονός ότι εκείνη γνωρίζει το σώμα της καλύτερα από τον καθένα και είναι πιθανό να της έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο, οπότε γι' αυτό δεν ανησυχεί.

Βλέπεις, το πρήξιμο στην κοιλιά και γενικότερα τα προβλήματα με το πεπτικό σύστημα, είναι μια από τις πιο κοινές ψυχοσωματικές αντιδράσεις σε περιόδους άγχους και αυξημένου στρες.

Συνεπώς, αντί να την στρεσάρεις ακόμα περισσότερο με τη συμπεριφορά σου, καλύτερα να την αφήσεις στην ησυχία της και να της επιτρέψεις να ηρεμήσει από τις φουρτούνες της.

Τώρα βέβαια, αν αρχίσει να παραπονείται για άλλα συμπτώματα, ή το πρόβλημα δεν υποχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες, μπορείς να της κάνεις ακόμα μια κρούση, αλλά φρόντισε να είσαι διακριτική, γιατί δεν είναι όλοι υπέρμαχοι της προληπτικής ιατρικής. Άλλωστε να θυμάσαι ότι όταν κάποιος είναι πραγματικά άρρωστος σπανίως θα αρνηθεί να πάει στον γιατρό, όσο κι αν φοβάται, αφού ο πόνος του του είναι πιο δυσάρεστος από τον φόβο του γιατρού. Σου εύχομαι αχρείαστος να 'ναι!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ