Που οφείλεται; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
6:32
27/2/2014

Που οφείλεται;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Απορημενη

Παθαινω συχνά ουρολοιμωξεις. Είναι πολύ κουραστικό όλο αυτό το θέμα και ανησυχω μήπως μου μείνει κάποιο χρόνιο προβλημα. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία καλησπερα! Είμαι 18 χρονων και έχω πρόβλημα με τις ουρολοιμωξεις. Το πρόβλημα μου ειναι οτι παθαινω συχνά ουρολοιμωξεις. Φροντίζω την ευαίσθητη περιοχή μου, κάνω μπάνιο καθημερινά σκουπιζομαι με σωστο τροπο και πριν αγγιξω εκείνη την περιοχή παντα πλένω τα χέρια μου. Παρολα αυτά συχνα έχω ενα ενοχλητικό τσούξιμο, η εστω μια ενόχληση. Συνήθως περιμένω 1-2 μέρες και παίρνω αντιβιωση (Augmentin ή Amoxil) την οποία παλαιοτερα και αρκετές φορές μάλιστα μου την είχε συστήσει ο γιατρός. Είναι πολύ κουραστικό όλο αυτό το θέμα και ανησυχω μήπως μου μείνει κάποιο χρόνιο προβλημα. Σε τι μπορεί να οφείλεται;  Πριν χρόνια, είχα πάθει ουρολοιμωξη και το μικρόβιο που βρέθηκε ηταν ο πρωτεας ο οποίος είναι γνωστός για την ικανότητα του να μεταλλάσσεται. Μήπως τελικά δεν έχει αντιμετωπιστει σωστά κ κάθε φορά μετατρέπεται; Προτείνεις να επισκεφθω γυναικολόγο; Με συγχωρείς για το εκτενές μήνυμα αλλά δεν ξερω που αλλου να απευθυνθω! Περιμένω την απάντηση σου :)

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγαπητή μου, το πρόβλημα οφείλεται στο ότι κάνεις του κεφαλιού σου. Το γεγονός ότι ο γιατρός σου είχε συνταγογραφήσει ένα αντιβιοτικό δεν σημαίνει ότι μπορείς να το ξαναπάρεις χωρίς να ζητήσεις τη γνώμη του. Βλέπεις τα αντιβιοτικά είναι εξειδικευμένα φάρμακα και μόνο οι γιατροί έχουν αρμοδιότητα να τα συστήνουν, ανάλογα με την κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν παίρνεις τακτικά τον ίδιο τύπο αντιβίωσης, τα μικρόβια αποκτούν αντίσταση και δεν εξολοθρεύονται. Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε μια μόλυνση που επιμένει πρέπει να κάνουμε καλλιέργεια  -ούρων, στη δική σου περίπτωση- και τεστ ευαισθησίας στα αντιβιοτικά ώστε να προσδιορίζεται το είδος του μικροβίου και το κατάλληλο φάρμακο για την καταπολέμηση του.

Αυτό λοιπόν πρέπει να κάνεις κι εσύ τώρα. Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να πας σε γυναικολόγο, αφού κι ένας γενικός γιατρός-παθολόγος μπορεί να σου δώσει θεραπεία για το συγκεκριμένο θέμα.

Άλλωστε, είναι λάθος να προτρέχεις και να βγάζεις γνωμάτευση από μόνη σου, αφού τα συμπτώματα σου μπορεί να μην οφείλονται σε ουρολοίμωξη, αλλά σε μια απλή κυστίτιδα που θα μπορούσε να θεραπευτεί και με πιο ήπια μέσα, όπως η κατανάλωση πολλών υγρών και χυμών (το κράνμπερι και το φραγκοστάφυλο βοηθούν πολύ) τα οποία μπορούν να σε ανακουφήσουν χωρίς να καταφύγεις στα φάρμακα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ