Πόσο επικίνδυνο είναι; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
20:30
21/11/2013

Πόσο επικίνδυνο είναι;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Olia

Θα πάει διακοπές  και δυστυχώς θα είναι αδιάθετη. Τι χάπι μπορεί να πάρει για να αδιαθετήσει πιο νωρίς;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Μπορεί η κόρη μου να πάρει χάπι για να της έρθει η περίοδος νωρίτερα; Πόσο επικίνδυνο είναι; H κόρη μου είναι 18 χρόνων, σε είκοσι μέρες θα πάει διακοπές  και δυστυχώς θα είναι αδιάθετη. Τι χάπι μπορεί να πάρει για να αδιαθετήσει πιο νωρίς;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Για να της έρθει νωρίτερα η περίοδος, δεν γίνεται. Αυτό που γίνεται είναι να την καθυστερήσει παίρνοντας αντισυλληπτικά χάπια, εφόσον έχετε αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει μείνει έγκυος εντωμεταξύ.

Βέβαια, καθώς δεν θα πάρει το χάπι από την πρώτη μέρα της περιόδου της (όπως θα ήταν το πιο σωστό) μπορεί να δει λίγο αίμα ενδιάμεσα χωρίς να είναι κάτι ανησυχητικό. Επίσης, θα είναι προστατευμένη από πλευράς αντισύλληψης μετά την πρώτη εβδομάδα της λήψης του.

Αφού λοιπόν τελειώσει το πρώτο κουτί και θέλει να καθυστερήσει περαιτέρω την εμφάνιση της περιόδου της, θα πρέπει να ξεκινήσει την επόμενη μέρα ένα δεύτερο κουτί αντισυλληπτικών (χωρίς την 7ήμερη διακοπή ενδιάμεσα), το οποίο μπορεί να διακόψει όταν θα θελήσει να αδιαθετήσει.

Αν πάλι βολευτεί μ' αυτή την αντισυλληπτική μέθοδο, μπορεί να πάρει ολόκληρο και το δεύτερο κουτί, να κάνει το 7μερο διάλειμμα, ώστε να της έρθει περίοδος και να συνεχίσει κανονικά με το τρίτο κουτί κ.ο.κ.

Φυσικά, το αντισυλληπτικό χάπι δεν είναι καραμέλα κι αυτά που είπαμε περί αλλαγής του κύκλου δεν είναι για ψύλλου πήδημα, αλλά για έκτακτες περιπτώσεις, γιατί δεν είναι καλό να αναστατώνουμε τον βιολογικό μας ρυθμό.

Από εκεί και πέρα, για έναν υγιή, νεαρό οργανισμό, όπως φαντάζομαι ότι ισχύει για την κόρη σου, το αντισυλληπτικό χάπι θεωρείται απόλυτα ασφαλές ακόμη και για μακροχρόνια χρήση. Παρόλα αυτά, με την πρώτη ευκαιρία, θα ήταν καλό να κάνει και μια επίσκεψη σε έναν ενημερωμένο γυναικολόγο, ώστε να πάρει επισήμως το πράσινο φως για τη χρήση των αντισυλληπτικών.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ