Πως να το διαχειριστώ; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
14:29
24/9/2013

Πως να το διαχειριστώ;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αγχωμένη μητέρα

Μπαίνει στα 15 και ακόμα δεν έχει σταθερό κύκλο περιόδου. Η περίοδος της ήρθε το καλοκαίρι του 2011 και απο τότε της έχει ερθει άλλες 4-5 φορές. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητή θεία Λουκία,επειδή ξέρω πως δίνεις καλές και αντικειμενικές συμβουλες θα ήθελα να μοιραστώ με εσένα τους προβληματισμους μου. Έχω μια κόρη που σε λίγες μέρες μπαίνει στα 15 και ακόμα δεν έχει σταθερό κύκλο περιόδου. Η περίοδος της ήρθε το καλοκαίρι του 2011 και απο τότε της έχει ερθει άλλες 4-5 φορές. Κάναμε ορμονικές και δεν έχει πολυκυστικές, εκείνη ανησυχεί πολύ για την αναπτυξή της, μου λέει οτι όλα τα άλλα κοριτσια έχουν περίοδο και μεγαλύτερο στήθος απο εκείνη! Όλο αυτο με αγχώνει και αρχίζω να πιστεύω πως έχει δίκιο... Να ανησυχώ και πως πρέπει να αντιδράσω; Ζητω συγγνωμη για το μεγάλο μήνυμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων, σε παρακαλώ απαντησε μου γιατι κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοίτα, δεδομένου ότι της έχει έρθει περίοδος (έστω και ακατάστατα) και ότι οι εξετάσεις της ήταν καλές δεν υπάρχει κάποιος αντικειμενικός λόγος ανησυχίας. Δηλαδή, το σύστημα έχει μπει σε λειτουργία, απλά δεν έχει σταθεροποιηθεί. Αν το δεις πιο ψύχραιμα, αυτό δεν είναι και τόσο τραγικό. Βλέπεις, ο οργανισμός κάθε κοριτσιού έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης, κάτι που μπορεί σε κοινωνικό επίπεδο να είναι άβολο, αλλά που σε προσωπικό επίπεδο οφείλει να γίνεται σεβαστό.

Άλλωστε, αν η κορούλα σου είναι κάπως αδυνατούλα και αθλητική –όπως υποψιάζομαι- τότε θα διαθέτει λιγότερα λιποκύτταρα τα οποία δεν μπορούν να δεσμεύσουν τα οιστρογόνα που ρυθμίζουν την περίοδο και την ανάπτυξη του στήθους. Κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να χρειάζεται κάποια ενίσχυση με συμπληρώματα βιταμινών (κυρίως Ε & Α) που θα βοηθήσουν στη ρύθμιση της λειτουργίας του αναπαραγωγικού της συστήματος.

Βέβαια, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να συζητήσεις με τον γιατρό σας και να βρείτε μαζί την πιο κατάλληλη αγωγή για την ηλικία της και τον τρόπο ζωής της. Όμως, το πιο σημαντικό θέμα είναι η στάση σου, ως μητέρας απέναντι στην όλη κατάσταση η οποία νομίζω ότι δεν βοηθάει την κόρη σου όσο θα μπορούσε.

Βλέπεις, το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να την καθησυχάσεις και να της εμπνεύσεις την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό που χρειάζεται για να αγαπήσει το σώμα της, ανεξάρτητα από το πώς θα διαμορφωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια, να της προσφέρεις δηλαδή ένα πολύτιμο μάθημα, που θα αποδειχθεί καθοριστικό για τη συνολική εξέλιξη της.

Γι' αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να πάψεις να αγχώνεσαι και να ταυτίζεσαι τόσο πολύ μαζί της. Φυσικά, είναι λογικό να προβληματίζεσαι με την κατάσταση και να θέλεις να βοηθήσεις. Αλλά θα την βοηθήσεις ακόμη περισσότερο αν της δώσεις να καταλάβει ότι η θηλυκότητα και η γοητεία μας δεν εξαρτάται από το μέγεθος του στήθους μας, αλλά από το κατά πόσο αποδεχόμαστε, αγαπάμε και είμαστε σε αρμονία με τον αληθινό μας εαυτό, όποιος κι αν είναι.

Καταλαβαίνω ότι αυτή η άσκηση μπορεί να είναι ιδιαίτερα επίπονη αν μέσα σου εσύ η ίδια δεν μπορείς να υποστηρίξεις κάτι τέτοιο, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια πρόκληση που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα εποικοδομητική και για σένα την ίδια και που αξίζει να την επεξεργαστείς.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ