Πόνος στις θηλές | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
0:14
4/12/2013

Πόνος στις θηλές

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Χριστίνα

Από τα μέσα του κύκλου έχει πρηστεί το στήθος μου και αρχικά πονούσε η μια θήλη μου πάρα πολύ και τώρα στην 22 μέρα του κύκλου άρχισε να με πονάει και η άλλη. 

Αγαπητή θεία Λουκία, είμαι 21 χρονών και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που με έχει ανησυχήσει και με έχει αγχώσει πάρα πολύ. Από τα μέσα του κύκλου έχει πρηστεί το στήθος μου και αρχικά πονούσε η μια θήλη μου πάρα πολύ και τώρα στην 22 μέρα του κύκλου άρχισε να με πονάει και η άλλη. Νιώθω σαν κάτι να τις ''σφίγγει'' αν μπορώ να το θέσω έτσι. Δεν ξέρω αν πρέπει να απευθυνθώ σε γιατρό και έχω αγχωθεί για το τι μπορεί να είναι. Στο inernet διάβασα διάφορα αλλά κυρίως αφορούσαν γυναίκες που θηλάζουν. Επίσης ότι μπορεί να είναι σημάδι εγκυμοσύνης. Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Να σημειώσω εδώ ότι με το αγόρι μου προσέχουμε αν και μεσολάβησε μια επαφή χωρίς προφύλαξη κατά την οποία τραβήχτηκε αρκετή ώρα πριν εκσπερματίσει και ότι την προηγούμενη φορά η περίοδός μου κράτησε 4 μέρες ενώ συνήθως κρατάει 6. Σε παρακαλώ απάντησε μου όσο πιο γρήγορα μπορείς γιατί πονάω και έχω τρομοκρατηθεί με όσα έχω διαβάσει! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Χριστίνα μου, το πρόβλημα σου είναι σίγουρα συνδεδεμένο με την ισορροπία των ορμονών στο σώμα σου. Συνήθως, μετά το μέσο του κύκλου μας, όπου συμβαίνει και η ωορρηξία, το στήθος γίνεται πολύ πιο ευαίσθητο κι αυτή η αίσθηση μπορεί να αλλάξει καθώς μεγαλώνουμε. Βέβαια, το ίδιο συμβαίνει και στην εγκυμοσύνη, όπου το στήθος και πάλι αλλάζει για να προετοιμαστεί για τον θηλασμό, αν και αυτό το σύμπτωμα συνήθως εκδηλώνεται μετά την καθυστέρηση της περιόδου.

Στη δική σου περίπτωση τώρα, δεν ξέρω τι από τα δύο ισχύει, καθώς και τα χαρακτηριστικά του έμμηνου κύκλου μας αλλάζουν μεγαλώνοντας. Όμως, είναι πολύ νωρίς για να ανησυχήσεις. Κάνε λοιπόν λίγη υπομονή ακόμα, μέχρι την αναμενόμενη ημερομηνία της περιόδου σου και αν δεν σου έρθει, κάνε ένα τεστ εγκυμοσύνης ώστε να ξέρεις με σιγουριά τι συμβαίνει και τότε ενημερώνεις ανάλογα τον γυναικολόγο σου.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ