Πόνος στη γνάθο | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
6:38
18/11/2014

Πόνος στη γνάθο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Χαρά

Εχει περιοριστεί σημαντικά το άνοιγμα του στόματος. Δυσκολεύομαι πάρα πολυ να φάω καθώς και να μιλήσω κανονικά.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Καλησπέρα θεία Λουκία, και συγχαρητήρια για την στήλη σου. Γνωρίζω πως δεν είσαι γιατρός για να ξέρεις τι μπορεί να συμβαίνει, αλλα παρόλα αυτα ήθελα την άποψη σου και τα "φώτα" σου. Τις τελευταιες 4 ημέρες πονάω στην άνω γνάθο οταν ανοιγοκλείνω το στόμα μου. Εχει περιοριστεί σημαντικά το άνοιγμα του στόματος (μπορω να το ανοίξω 2-3 εκατοστα). Δυσκολεύομαι πάρα πολυ να φάω καθώς και να μιλήσω κανονικά. Ακόμα και στην ομιλία δηλαδη και μόνο που κινείται η γνάθος μου, πονάω. Πριν αρχίσει ο πόνος, παρατήρησα οτι είχε γίνει "δύσκαμπτη" η κλείδωση. Δεν ξέρω αν πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο γιατρο, και κυρίως σε τι γιατρο; Θα περιμένω απάντηση σου, ευχαριστω πολυ! :)

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Χαρά μου, σίγουρα πρέπει να απευθυνθείς σε γιατρό όπως και κάθε φορά που αντιμετωπίζεις ένα σύμπτωμα που επιμένει περισσότερο από τρεις ημέρες, πολύ περισσότερο δε, όταν αυτό επιδεινώνεται και επηρεάζει τον τρόπο ζωής σου, όπως τώρα που δεν μπορείς να φας και να μιλήσεις.

Απ' ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα σου έχει να κάνει με τη λειτουργία της άρθρωσης , κάτι που μπορεί να σχετίζεται με ευρύτερα μυοσκελετικά προβλήματα (π.χ. αρθρίτιδα), με οδοντιατρικά προβλήματα (π.χ. απόστημα) ή ακόμη και με προβλήματα στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα (π.χ. ιγμορίτιδα).

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να απευθυνθείς αρχικά σε  γναθολόγο-γναθοχειρουργό (η γναθολογία αποτελεί ειδικότητα της οδοντιατρικής) ο οποίος  δευτερευόντως θα σε παραπέμψει αν χρειαστεί σε οστεοπαθολόγο, νευρολόγο, ή ωτορινολαρυγγολόγο (ΩΡΛ).

Αν δεν γνωρίζεις κάποιον γναθολόγο-γναθοχειρουργό, το καλύτερο θα ήταν να επισκεφτείς σε ημέρα εφημερίας τα εξωτερικά ιατρεία ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου της περιοχής σου το οποίο να διαθέτει αντίστοιχο τμήμα, ή να κλείσεις απογευματινό ραντεβού εκεί. 

Τέλος, ότι απ' ότι φαίνεται ο πόνος αυτός δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός για να απειλήσει τη ζωή σου, όπως θα συνέβαινε αν συνόδευε κάποιον πόνο στο στήθος, στους ώμους ή στα χέρια, όπου σ' αυτή την περίπτωση θα υποψιαζόμασταν καρδιακό επεισόδιο και θα έπρεπε να νοσηλευτείς επειγόντως. Όμως καλό είναι να γνωρίζεις ότι ένας τέτοιος πόνος δεν είναι πάντα "αθώος" σε περίπτωση που παρουσιαστεί τέτοιο πρόβλημα στο περιβάλλον σου.

Σου εύχομαι περαστικά και γρήγορα!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ