πληγες στο αιδοιο | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
16:16
7/9/2011

πληγες στο αιδοιο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
sil

Εμφανισα κατι πληγες σαν κοψιματα που ειναι ερυθρα και τσουζουν οταν ουρω. Ειχα ενα πισω απο τον κολπο και τωρα παρατηρησα ενα στα εσωτερικα μου χειλη.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεια Λουκια ΒΟΗΘΕΙΑ. Τον τελευταιο καιρο επαιρνα αντιβιωσεις λογω μιας αρρωστιας μου. Απο τοτε ειχα παρατηρησει καποιες αλλαγες στο αιδοιο μου. Εμφανισα κατι πληγες σαν κοψιματα που ειναι ερυθρα και τσουζουν οταν ουρω. Ειχα ενα πισω απο τον κολπο και τωρα παρατηρησα ενα στα εσωτερικα μου χειλη. Υπαρχει περιπτωση να εγινε απο την αντιβιωση; Τι μπορει να ειναι;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δεν μου δίνεις αρκετές λεπτομέρειες και με παιδεύεις... Εν πάση περιπτώσει, αν εξαιρέσουμε το ενδεχόμενο να είναι έρπης -κάτι που μπορεί να καταλάβαινες γιατί πριν τη δημιουργία των πληγών θα έβλεπες μια φουσκάλα στο ίδιο σημείο- κι εφόσον δεν έχεις άλλα συμπτώματα, όπως φαγούρα, πρήξιμο, ερεθισμό ή αυξημένα κολπικά υγρά π.χ., τότε είναι πολύ πιθανόν να πάσχεις από κάτι ανάλογο με τις στοματικές άφθες. Αυτό το ενδεχόμενο είναι ακόμη πιθανότερο αν βρίσκεσαι στην εφηβεία κι αν έχεις την τάση να βγάζεις άφθες στο στόμα.

Πρόκειται για μια κατάσταση ακίνδυνη για τη γενικότερη υγεία, η οποία όμως δεν είναι πολύ συνηθισμένη, γι' αυτό και πολλοί γιατροί τη μπερδεύουν με τον έρπη των γεννητικών οργάνων. Το καλό είναι ότι αυτού του είδους οι άφθες επουλώνονται από μόνες τους χωρίς ν' αφήσουν σημάδι, παρότι μπορεί να πάρει αρκετό καιρό μέχρι να γίνει αυτό.

Όμως, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να είναι έρπης, γιατί η αντιμετώπιση είναι πολύ διαφορετική. Για να το εξακριβώσεις αυτό, θα πρέπει να κάνεις μια μικροβιολογική εξέταση σε δείγμα που θα σου πάρουν με ένα βαμβακάκι από την επιφάνεια της πληγής.

Έχε υπόψη σου ότι έρπη στα γεννητικά όργανα μπορεί να πάθεις ακόμη κι αν δεν έχεις σεξουαλικές σχέσεις και μόνο από την επαφή των χεριών με ενεργό έρπη στα χείλη και μετά με τα γεννητικά σου όργανα. Επίσης, ο έρπης μπορεί να πάρει πολλά χρόνια για να εκδηλωθεί, γι' αυτό, τίποτα δεν αποκλείεται.

Αν πάλι μαζί με τις πληγές έχεις και σχετικά αυξημένα κολπικά υγρά, ή και πρήξιμο, φαγούρα, ή ερεθισμό, τότε μπορεί να πρόκειται για μύκητες οι οποίοι πράγματι πολλές φορές δημιουργούνται από τη χρήση αντιβιοτικών κι αυτό είναι μάλλον το πιο πιθανό σενάριο. Μια άλλη πιθανότητα, η οποία όμως μπορεί να ισχύει μόνο αν έχεις ενεργή σεξουαλική ζωή, είναι να πρόκειται για τριχομονάδες. Αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνεις καλλιέργεια κολπικού υγρού.

Η καλλιέργεια κολπικού υγρού, είναι μια πολύ απλή μικροβιολογική εξέταση και δεν πρέπει να τη φοβάσαι ακόμα κι αν είσαι παρθένα, γιατί το μόνο που γίνεται είναι να σου πάρουν δείγμα κολπικού υγρού με ένα λεπτό εργαλείο που μοιάζει σαν μεγάλη μπατονέντα για τ' αυτιά, το οποίο εισάγουν μόλις δύο εκατοστά μέσα στον κόλπο και στη συνέχεια στέλνουν για εξέταση.

Με λίγα λόγια λοιπόν, είναι απαραίτητο να κάνεις μια βόλτα στον μικροβιολόγο για τις δύο εξετάσεις που είπαμε και στη συνέχεια, να ζητήσεις τη γνώμη ενός γυναικολόγου ο οποίος θα σου δώσει την κατάλληλη θεραπεία. Με την ευκαιρία, την επόμενη φορά που θα μου γράψεις ιδιαίτερα για θέμα υγείας, σε παρακαλώ να αναφέρεις τόσο την ηλικία σου, όσο και το αν έχεις ενεργή σεξουαλική ζωή, μαζί με το σύνολο των συμπτωμάτων ενοχλητικών ή μη, για να μην βασανίζομαι κάνοντας διάφορες υποθέσεις. Περαστικά σου όμως, ούτως ή άλλως!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ