Περί αντικαταθλιπτικών | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
14:30
28/3/2014

Περί αντικαταθλιπτικών

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
athanasia

Εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησα αντικαταθλιπτικα χάπια μονη μου, χωρίς ιατρική συνταγή...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία μου ειμαι 19 ετών κι εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησα αντικαταθλιπτικα χάπια (seroxat) μονη μου, χωρίς ιατρική συνταγή. Η ημερήσια δόση ειναι 10mg και την άλλη εβδομάδα θα την αυξησω κατα 10 ακόμη σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Δεν το ξέρει κανείς για αυτά τα χάπια που παίρνω! Αυτο που με απασχολεί ειναι ο τρόπος που πρέπει να τα σταματισω και το πότε. Φοβάμαι μήπως εθιστω σε αυτά, μπορεί να μου δημιουργήσουν πρόβλημα; Ποια η γνώμη σου;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Η γνώμη μου είναι να σταματήσεις αμέσως τις επιπολαιότητες και τα χάπια -πριν αυξήσεις τη δόση- και να συμβουλευτείς αμέσως τώρα έναν ειδικό ψυχίατρο ή ψυχοθεραπευτή! Δεν ξέρω για ποιον λόγο αποφάσισες να τα αρχίσεις, αλλά να ξέρεις ότι έχεις κάνει μεγάλη απερισκεψία.

Τα συγκεκριμένα χάπια μπορεί να δίνονται χωρίς συνταγή από τα φαρμακεία, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί να σου προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο και να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θα ήθελες μετά από λίγο καιρό.

Επίσης, μπορεί όντως να σου προκαλέσουν εξάρτηση τόσο σε σωματικό, όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, ενώ μπορεί να αλληλεπιδράσουν και με διάφορες ουσίες (όπως το αλκοόλ) με ολέθρια αποτελέσματα.

Να ξέρεις γενικότερα πως αν έχεις ψυχολογικά προβλήματα τα ψυχοφάρμακα μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά σωματικά συμπτώματα και να καταλαγιάσουν τις αρνητικές σκέψεις, αλλά δεν μπορούν να σε κάνουν να απαλλαγείς από την πραγματική αιτία των προβλημάτων σου, η οποία καταπολεμάται μόνο με την ψυχοθεραπεία.

Άλλωστε, κάποια ψυχολογικά προβλήματα (όπως οι κρίσεις πανικού για παράδειγμα) μπορεί να έχουν οργανική βάση και θεραπεύονται απλά με την κατάλληλη αγωγή.

Όμως αυτή είναι μια γνωμάτευση που μόνο ένας ειδικός μπορεί να κάνει, αφού πρώτα σε εξετάσει και πάρει το ιατρικό ιστορικό σου. Φέρσου ώριμα και υπεύθυνα λοιπόν και σταμάτα καταφεύγεις στις εύκολες "λύσεις", ιδιαίτερα όταν  περιλαμβάνουν χημικές ουσίες οποιουδήποτε είδους.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ