Μυρμηγκιές | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
6:30
3/1/2014

Μυρμηγκιές

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Anna

Το αγόρι μου έχει μυρμηγκιά στα δάχτυλα υπάρχει περίπτωση να με κόλλησε  έτσι κονδυλώματα;

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν το αγόρι μου έχει μυρμηγκιά στα δάχτυλα υπάρχει περίπτωση να με κόλλησε  έτσι κονδυλώματα ή είναι καθαρά σεξουαλικά μεταδιδόμενο; Και τι εξέταση κάνουν οι άντρες για να δουν αν είναι φορείς του συγκεκριμένου ιού εφόσον δε έχουν κάποιο σημάδι σε εκείνο το σημείο;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άννα μου, οι μυρμηγκιές που βγαίνουν στο δέρμα δεν μεταδίδονται στα γεννητικά όργανα. Βέβαια, ανήκουν στην ίδια "οικογένεια" ιών με τα κονδυλώματα, αλλά προσβάλλουν μόνο την επιδερμίδα και όχι τους βλεννογόνους. Αντίστοιχα, τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, προσβάλλουν μόνο τους βλεννογόνους –γι' αυτό και μπορεί να μεταδοθούν και στη στοματική κοιλότητα, αλλά όχι στην επιδερμίδα.

Από την άλλη, οι μυρμηγκιές γενικότερα είναι κολλητικές, μεταδίδονται με την δερματική επαφή και μπορεί να σου εμφανιστούν κι εσένα αργότερα στα δάχτυλα ή αλλού, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.

Βλέπεις τόσο στα κονδυλώματα όσο και στις μυρμηγκιές, ο ιός μπορεί να παραμένει κρυμμένος για χρόνια στον οργανισμό και να εκδηλωθεί σε ανύποπτη στιγμή. Γι' αυτό, εφόσον το αγόρι σου δεν έχει εμφανή συμπτώματα δεν έχει νόημα να αναρωτιέσαι αν κόλλησες απ' αυτόν ή από άλλον.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο εγκεκριμένο τεστ που να μπορεί να δείξει αν κάποιος άντρας έχει έρθει σε επαφή με τον ιό, εφόσον δεν έχει εμφανή συμπτώματα. Άλλωστε, ακόμη κι αν υπήρχε τέτοια εξέταση και έδειχνε ότι το αγόρι σου αυτή τη στιγμή έχει τον ιό, δεν θα μπορούσες να ξέρεις αν τον είχε από πριν, ή αν του τον κόλλησες εσύ, εφόσον εντωμεταξύ είχατε σεξουαλική επαφή μεταξύ σας.

Συνεπώς, σταμάτα ν' ασχολείσαι με την προέλευση των κονδυλωμάτων σου και πάρε απόφαση ότι αποτελούν κομμάτι του ιατρικού ιστορικού σου.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ