Μυκοπλασμα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
7:46
5/7/2012

Μυκοπλασμα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μυρτώ

Η γυναικολόγος μου είπε οτι το μυκόπλασμα ανήκει στα ΣΜΝ. Δεδομένου λοιπόν ότι αυτή η σχέση που έχω τώρα είναι και η πρώτη μου σημαίνει πως μου το έχει μεταδόσει ο σύντροφός μου...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γειά σου θεία Λουκία..! Συγχαρητήρια για την εξαιρετική σου στήλη. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ζητήσω τη συμβουλή σου. Πρόσφατα έκανα τέστ Παπ και κολπική καλλιέργεια και τα αποτελέσματα έδειξαν λοίμωξη απο Γκαρντνερελα και μυκόπλασμα. Πήρα αντιβοίωση για τη Γκαρντνερελα και όντως μετά απο την αγωγή υποχώρησε. Τώρα παίρνω αντιβίωση και βάζω και μια κολπική αλοιφή για το μυκόπλασμα. Το πρόβλημα μου τώρα είναι πως η γυναικολόγος μου είπε οτι το μυκόπλασμα ανήκει στα ΣΜΝ. Δεδομένου λοιπόν ότι αυτή η σχέση που έχω τώρα είναι και η πρώτη μου σημαίνει πως μου το έχει μεταδόσει ο σύντροφός μου. Αυτός όμως με διαβεβαιώνει πως στις λίγες επαφές που είχε πριν τη σχέση μας χρησιμοποιούσε πάντα προφυλακτικό. Από τη μέρα που το μάθαμε είναι χάλια ψυχολογικά και έχει τύψεις που το μετεδωσε και σε μένα. Εγώ προσπαθώ να τον στηρίξω αλλά όπως καταλαβαίνεις από αυτό το γεγονός έχει επηρεαστεί και η σχέση μας, τον αγαπάω πολύ όμως όπως και αυτός. Αυτό που θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω είναι αφενός αν υπάρχει κάποια πιθανότητα έστω και μικρή να μου έχει μεταδοθεί το μυκόπλασμα με κάποιον άλλον τρόπο και αφετέρου αν είναι κάτι σοβαρό και αν θα υποχωρήσει με τον πρώτο κύκλο αντιβίωσης ή χρειαστεί και δεύτερο ή και τρίτο. Χίλια συγνώμη αν σε κούρασα.. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων..!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μυρτώ μου, το μυκόπλασμα είναι ένα βακτήριο που υπάρχει στη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου όπως συμβαίνει και με τον Γκαρντνερέλα, αλλά και τους μύκητες. Κανονικά, αυτοί οι μικροοργανισμοί δεν προκαλούν προβλήματα, καθώς μαζί με αυτούς συνυπάρχουν και άλλοι, "φιλικοί" μικροοργανισμοί, όπως οι γαλακτοβάκκιλοι, οι οποίοι τους εξουδετερώνουν διατηρώντας έτσι την υγεία του κόλπου.

Αν όμως για κάποιους λόγους διαταραχτεί η χημική ισορροπία στο περιβάλλον του κόλπου, μπορεί κάποιος ή κάποιοι από τους βλαβερούς μικροοργανισμούς να αναπτυχθεί με ανεξέλεγκτους ρυθμούς και να δημιουργήσει μόλυνση.

Ειδικότερα για το μυκόπλασμα και την Γκραντνερέλα, αυτό είναι πολύ πιθανόν να συμβεί εξαιτίας συχνών κολπικών πλύσεων με διάφορα αντισηπτικά ή άλλα προϊόντα "υγιεινής" της ευαίσθητης περιοχής και έτσι καλό είναι να τις αποφεύγουμε, αν δεν έχουμε συνταγή γιατρού.

Εφόσον λοιπόν ο σύντροφός σου είναι αποδεδειγμένα πιστός και χρησιμοποιούσε συστηματικά προφυλακτικό στις προηγούμενες σχέσεις του, τότε το ίδιο έχει συμβεί και σε σένα. Βέβαια, όλες αυτές οι μολύνσεις μπορεί να μεταδοθούν και με τη σεξουαλική επαφή γι' αυτό και πολλοί γιατροί τις κατατάσσουν στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά όπως καταλαβαίνεις αυτή η κατάταξη δεν είναι απόλυτη, αφού τα βακτήρια αυτά βρίσκονται ακόμη και σε παρθένα κορίτσια που δεν είχαν ποτέ κανενός είδους σεξουαλική επαφή.

Ωστόσο, επειδή το μυκόπλασμα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ιδιαίτερα στους άντρες κι επειδή -πολύ σωστά- ανησυχείς για το ενδεχόμενο επανεμφάνισης του μετά τη θεραπεία σου, θα ήταν καλή ιδέα να ζητήσεις από τον σύντροφο σου να κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις ώστε να αποκλείσετε το ενδεχόμενο να του το έχεις μεταδόσει εσύ. Βέβαια, οι άντρες κολλάνε πολύ πιο δύσκολα από εμάς τέτοιες μολύνσεις, αλλά αν πράγματι τον έχεις κολλήσει, θα σου ξαναπεράσει τη μόλυνση και έτσι θα δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος που θα σπάσει μόνο αν κάνετε και οι δύο ταυτόχρονη θεραπεία.

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι η αντιβίωση θα κάνει τη δουλειά της και θα απαλλαγείς πλήρως. Όσο για το πόσο σοβαρή λοίμωξη είναι το μυκόπλασμα, δεν χρειάζεται ν' ανησυχείς. Βέβαια, αν δεν το είχες εντοπίσει και το άφηνες αθεράπευτο θα μπορούσε να σου προκαλέσει μέχρι και ουρολοίμωξη, να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα σου, ή αν ήσουν έγκυος να οδηγήσει σε αποβολή ή πρόωρο τοκετό. Όμως, όλα αυτά δεν χρειάζεται να σ' απασχολούν πλέον. Ακολούθησε τις οδηγίες της γιατρού σου, στείλε καλού-κακού τον σύντροφο σου για εξετάσεις (μόνο δείγμα ούρων χρειάζεται) και κατά τα άλλα απλά... ξέχνα το.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ