μπερδεμένη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
17:44
21/11/2011

μπερδεμένη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
μαρία

Έκανα τη πρώτη δόση του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας χωρίς να έχω ολοκληρώσει με το αγόρι μου και ο γιατρος μου μίλησε για τρομακτικές συνέπειες σε περίπτωση που έλεγα ψέμματα και δεν ήμουν παρθένα...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία μου, συγχαρητήρια για τη στήλη σου, ομολογουμένως έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Θα θέλα αν μπορούσες να βοηθήσεις και μένα γιατί πραγματικά έχω μπερδευτεί. Λοιπόν είμαι 18 και έχω κάνει πριν λίγο καιρό τη πρώτη δόση του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας χωρίς να έχω ολοκληρώσει με το αγόρι μου και ο γιατρος μου μίλησε για τρομακτικές συνέπειες (τις οποίες δεν μπήκε στο κόπο να τις προσδιορίσει) σε περίπτωση που έλεγα ψέμματα και δεν ήμουν παρθένα. Αυτό λοιπόν που με ανησυχεί πολύ είναι η στάση της κατά 1 χρόνο μικρότερης αδερφής μου η οποία αρνείται να παραδεχτεί πως έχει ολοκληρώσει και θα πάει να κάνει το εμβόλιο τώρα την άλλη βδομάδα, τι μπορεί να της συμβεί; Φοβάμαι πολύ όπως και αυτή αλλά δε μπορεί να αποκαλύψει την αλήθεια καθώς οι γονείς μας είναι πολύ αυστηροί γενικά και σε συνδυασμό με το ότι δε συμπαθούν καθόλου το αγόρι της ένα είναι σίγουρο: θα γίνει χαμός! Έχει δίκιο ο γιατρος; Κινδυνεύει σοβαρά η αδερφή μου; Επίσης και εγώ περίμενα πως και πως να κάνω τη πρώτη δόση του εμβολίου για να ολοκληρώσω επιτέλους με το αγόρι μου αλλά τώρα έτσι όπως μου τα 'πε ο γιατρός έχω τρομοκρατηθεί. Δηλαδή πρέπει να του ζητήσω να περιμένει άλλους 6 μήνες; Ήδη το παιδί περιμένει 2 χρόνια στο τέλος θα με αφήσει και θα χει και δίκιο. Ευχαριστώ πολύ που διάβασες το γράμμα μου και σε θερμοπαρακαλώ να μου απαντήσεις αν γίνεται γρήγορα..να 'σαι πάντα καλά να μας βοηθάς θειούλα μου :) Και συγγνώμη αν σε κούρασα με τις ερωτήσεις μου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαράκι μου χαλάρωσε! Τίποτα τρομερό δεν πρόκειται να συμβεί στην αδελφή σου ή σε σένα από τον συνδυασμό εμβολίου και σεξ γιατί ΔΕΝ χρειάζεται να είσαι παρθένα για να κάνεις το εμβόλιο εναντίον του ιού HPV (ή του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας όπως αλλιώς λέγεται). Μάλιστα, για να καταλάβεις πόσο λάθος είναι αυτή η άποψη, αρκεί να σου πω ότι σήμερα το συγκεκριμένο εμβόλιο διατίθεται δωρεάν παγκοσμίως σε όλα τα κορίτσια και τις νέες κοπέλες από 9 έως 26 ετών και βέβαια, δεν μπορεί κανένας γιατρός να έχει την απαίτηση από μια κοπέλα να παραμείνει παρθένα μέχρι τα 26 για να το κάνει. Επίσης, ακόμη και η μεγαλύτερες γυναίκες μπορούν να κάνουν το εμβόλιο αν θέλουν και να ωφεληθούν απ' αυτό, απλά θα πρέπει να το πληρώσουν γιατί στις μεγαλύτερες ηλικίες απλά δεν είναι δωρεάν.

Η παρανόηση αυτή περί παρθενίας, ξεκίνησε από την εποχή που το εμβόλιο διατίθετο δωρεάν μόνο στα κορίτσια 12-15 ετών (όπου κατά κανόνα μιλάμε για παρθένες), αλλά εξακολουθεί να τροφοδοτείται από πολλούς γονείς που έχουν βρει έτσι ένα εύκολο και πειστικό τρόπο για να αποτρέπουν τις έφηβες κόρες τους από το σεξ.

Η αλήθεια όμως είναι ότι μπορείς να κάνεις το εμβόλιο όποτε θέλεις, ανεξάρτητα από το αν έχεις ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις ή όχι. Το μόνο πρόβλημα με τον να έχεις σεξουαλικές σχέσεις οποιουδήποτε είδους (ακόμη και προκαταρκτικά) είναι ότι υπάρχει μια πιθανότητα να έχεις ήδη έρθει σε επαφή με έναν από τους τύπους του ιού στους οποίους στοχεύει το εμβόλιο και σ' αυτή την περίπτωση δεν θα είσαι προστατευμένη, αλλά μόνο για τον συγκεκριμένο τύπο. Δηλαδή, ακόμη και αν έχεις ήδη κολλήσει έναν τύπο του ιού πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις το εμβόλιο γιατί προστατεύεσαι απ' όλους τους υπόλοιπους τύπους.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το εμβόλιο εναντίον του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (κονδυλωμάτων ή HPV, όπως αλλιώς λέγεται), σου συστήνω ανεπιφύλακτα το άρθρο που δημοσιεύουμε στο WomenOnly με τίτλο "16 Μύθοι για το Εμβόλιο των Κονδυλωμάτων" στο οποίο θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα.

Άρα λοιπόν, όλα είναι καλά και δεν πρέπει να βασανίζεσαι άλλο από αυτές τις αηδίες που ακούς, καθώς αυτό είναι το μόνο ανησυχητικό στην περίπτωση σου. Γιατί αν βασίζεσαι σε γιατρό που σου λέει τέτοια πράγματα καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι και σε πολύ καλά χέρια κι αν έχεις το περιθώριο, ίσως να πρέπει να σκεφτείς να τον αλλάξεις.

Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος αυτός είναι τελείως άσχετος με το θέμα, αν απλά ανέλαβε να σε φοβερίσει εκ μέρους των γονιών σου, ή αν είναι διεφθαρμένος και ηδονίζεται με το να πανικοβάλει τις νέες κοπέλες (ή όλα αυτά μαζί), αυτό που ξέρω όμως είναι ότι είναι επιεικώς απαράδεκτος. Και είναι απαράδεκτος πρώτον, γιατί δεν έχει δικαίωμα να σε πιέζει ψυχολογικά να του αποκαλύψεις τις λεπτομέρειες της σεξουαλικής σου ζωής, δεύτερον γιατί σου μεταδίδει ψευδείς πληροφορίες οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τις επιλογές σου και τρίτον γιατί δεν σου εξηγεί πώς μπορείς να προφυλαχτείς από τους όποιους πραγματικούς κινδύνους του σεξ.

Εν πάση περιπτώσει, από εδώ και πέρα κάνε αυτό που θέλεις με το αγόρι σου και μην πιστεύεις αυτά τα παραμύθια. Πρόσεξε μόνο, όταν θα προχωρήσετε να χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό κάθε φορά και για όλη τη διάρκεια της διείσδυσης, γιατί ο κίνδυνος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης είναι πολύ πιο πιθανός και πιο άμεσος ήδη από την πρώτη φορά που κάνεις έρωτα.

Υ.Γ.: Κάνε μου τη χάρη να ενημερώσεις και την αδελφή σου για όλα αυτά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ