Κονδυλώματα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
16:07
1/10/2014

Κονδυλώματα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ντορέτα

Είναι δυνατόν η βιοψία να μην επιβεβαιώσει τον ιό; Έχω μπερδευτεί ομολογώ και τώρα είναι να επαναλάβω το παπ...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Καλησπέρα σας. Είμαι 29 ετών και πριν από 6 μήνες, έπειτα από παθολογικό τεστ παπ (κύτταρα ascus) έκανα κολποσκόπηση και πάρθηκαν βιοψίες. Ο γυναικολόγος μου και ο γιατρός που έκανε την κολποσκόπηση, επιβεβαίωσαν οπτικά χαμηλού βαθμού αλλοίωση τραχήλου και το αποτέλεσμα της κολποσκόπησης έγραφε ακριβώς αυτό όπως και εικόνα συμβατή με LGSIL. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της βιοψίας δεν επιβεβαίωσαν τον ιό. Ο γυναικολόγος μου συνέστησε να επαναλάβω το τεστ παπ σε 6 μήνες και να ζητήσουμε να ταυτοποιήσουμε τον τύπο του ιού. Επίσης, συνέστησε ηρεμία και σωστή διατροφή. Είναι δυνατόν η βιοψία να μην επιβεβαιώσει τον ιό; Έχω μπερδευτεί ομολογώ και τώρα είναι να επαναλάβω το παπ και νιώθω ακόμη πιο μπερδεμένη και είμαι και αγχωμένη.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ντορέτα μου, η βιοψία γίνεται για την ανίχνευση κακοήθειας. Εφόσον δεν υπάρχει κακοήθεια η βιοψία βγαίνει αρνητική. Άλλωστε δεν είναι όλοι οι τύποι του ιού των κονδυλωμάτων καρκινογόνοι. Δηλαδή, μπορεί το Παπ-τεστ να δείχνει ότι υπάρχει αλλοίωση στον τράχηλο οφειλόμενη στον ιό HPV, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η αλλοίωση είναι ύποπτη για κακοήθεια. Γι' αυτό και ο γιατρός ζητάει βιοψία και επιπλέον ταυτοποίηση του ιού.

Επίσης να ξέρεις ότι τα κονδυλώματα μπορεί να εξαφανιστούν κι από μόνα τους και να μην ανιχνευτούν στο επόμενο Παπ-τεστ –δηλαδή αυτό που θα κάνεις τώρα.

Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να αγχώνεσαι περισσότερο. Εφόσον η βιοψία βγήκε αρνητική για κακοήθεια, το πολύ-πολύ αν φανεί ότι η αλλοίωση επιμένει, να κάνεις μια καυτηρίαση και να ξεμπερδεύεις. Μπορεί να μην είναι το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο, αλλά κάτι τέτοια είναι μέσα στο πρόγραμμα κάθε σεξουαλικά ενεργής γυναίκας.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ