Κακοσμία στα υγρά | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
10:23
12/1/2014

Κακοσμία στα υγρά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ελενα

Πήρα τηλέφωνο τον γυναικολογο που μου εδωσε κολπικα ύποθετα. Παλι έγινε καλα, αλλα κράτησε λιγες βδομαδες. Εχει γίνει πλεον μονιμο το πρόβλημα. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία γειά σου. Το καλοκαίρι έπαθα πρώτη φορά κολπίτιδα και ο γυναικολόγος μου εδωσε καποια αντιβιωση και κολπικά υπόθετα. Ολα ήταν καλα μέχρι πριν καποιους μήνες που είχα ενα θέμα με τα κολπικά υγρά. Βγάζω σε αρκετή και μη φυσιολογική ποσοτητα μπορώ να πω και μυρίζουν πολυ άσχημα. Οταν μου συνέβη πρώτη φορά πήρα τηλέφωνο τον γυναικολογο που μου εδωσε κολπικα ύποθετα. Παλι έγινε καλα, αλλα κράτησε λιγες βδομαδες. Εχει γίνει πλεον μονιμο το πρόβλημα. Πλενομαι παρα πολύ καλα με ειδικά σαπούνια αλλα δυστυχως τιποτα. Εχω ολοκληρωμένη σχέση και παντα χωρις προφύλαξη αλλα τώρα πιστευώ οτι είναι καποιο μικρόβιο. Έχω παρει αλλες δυο φορές αυτα τα υποθετα με την βεβαιωση του φαρμακοποιου αλλα τιποτα. Τελος, το θέμα είναι οτι η μητέρα μου δεν έχει δεχτεί ακόμα οτι έχω μεγαλώσει και είναι αρνητική με το να πάω στον γιατρό. Νομίζει πως όλα λυνονται με τα υποθετα. Τι μπορεί να ειναι; Παρεπιπτόντως εκανα και τεστ παπ και ολα ηταν καλα.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έλενα μου, δεν ξέρω τι σου λέει η μητέρα σου, τι σε βεβαιώνει ο φαρμακοποιός σου και τι είδους διάγνωση κάνει από το τηλέφωνο ο γυναικολόγος σου. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα συμπτώματα σου δείχνουν ξεκάθαρα πως έχεις προσβληθεί από κάποια μόλυνση και θα πρέπει να τη θεραπεύσεις. Επιπλέον, δείχνουν ότι η θεραπεία που έχεις ακολουθήσει μέχρι στιγμής και η όλη αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι η σωστή.

Εφόσον έχεις μια αποκλειστική, σταθερή και αφοσιωμένη σχέση, δεν χρειάζεται ν' ανησυχείς ιδιαίτερα. Αλλά να ξέρεις πως όλες οι γυναικολογικές μολύνσεις πρέπει να θεραπεύονται, γιατί αν μείνουν αθεράπευτες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη γονιμότητα σου.
 

Από την περιγραφή σου, το πιθανότερο είναι ότι έχεις προσβληθεί από αιμόφιλο του κόλπου ή gardnerella, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται τελευταία. Πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη μόλυνση που συνδέεται με τη χρήση αντιβιοτικών, αλλά και με τα υπερβολικά εσωτερικά πλυσίματα με "ειδικά" προϊόντα.

Βλέπεις τόσο τα αντιβιοτικά, όσο και οι συχνές κολπικές πλύσεις αλλάζουν τη χημική ισορροπία του κόλπου και στρώνουν το έδαφος για την ανάπτυξη βλαβερών βακτηριδίων.

Σε κάθε περίπτωση, κόψε άμεσα κάθε είδους κολπική πλύση και περιόρισε την περιποίηση της μικρής σου περιοχής σε ένα μόνο πλύσιμο με χλιαρό νερό και σαπούνι μόνο εξωτερικά, μετά την αφόδευση και πριν και μετά το σεξ. Αυτό ισχύει γενικότερα, για τώρα και για πάντα, είτε έχεις κάποια μόλυνση είτε όχι, εκτός κι αν έχεις πάρει συγκεκριμένες οδηγίες από γιατρό για κολπικές πλύσεις και για περιορισμένο χρονικό διάστημα (π.χ. 1-2 εβδομάδες το πολύ).

Επίσης, αφού περάσουν 48 ώρες χωρίς κολπική πλύση, πήγαινε σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο και κάνε καλλιέργεια κολπικού υγρού και τεστ ευαισθησίας στα αντιβιοτικά, γιατί με όλα αυτά που έχεις χρησιμοποιήσει τελευταία, μπορεί κάποια αντιβιοτικά να μην σε πιάνουν. Βλέπεις, αν έχεις κάνει κολπική πλύση κοντά στη εξέταση, το αποτέλεσμα δεν θα βγει σωστό, γιατί θα έχεις "ξεπλύνει" τα μικρόβια και το τεστ δεν θα μπορεί να τα ανιχνεύσει. Το ίδιο ισχύει και στο Παπ-τεστ.

Τέλος, πάρε τα αποτελέσματα της καλλιέργειας και συμβουλέψου έναν –άλλο- γυναικολόγο για να σου δώσει θεραπεία, η οποία αν είναι σωστή θα σε απαλλάξει από το πρόβλημα, όχι μόνο για κάποιες εβδομάδες, αλλά για πάντα. Να θυμάσαι, ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση κάθε φορά που αντιμετωπίζεις προβλήματα με κολπικά υγρά και όχι οποιαδήποτε άλλη.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ