Γυναικολογος | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
8:17
5/1/2014

Γυναικολογος

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ιουλια

Υπαρχουν συγκεκριμενες μερες που πρεπει να παει μια γυναικα στον γυναικολογο με βαση τον κυκλο της;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεια Λουκια θα ηθελα να σε ρωτησω αν υπαρχουν συγκεκριμενες μερες που πρεπει να παει μια γυναικα στον γυναικολογο με βαση τον κυκλο της! Η απαντηση σου ειναι απαραιτητη. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ιουλία μου, εφόσον μιλάμε για μια προγραμματισμένη επίσκεψη ρουτίνας ή γυναικολογικές εξετάσεις γενικότερα (π.χ. Παπ-τεστ, καλλιέργεια κολπικού υγρού κ.λπ.), το ιδανικό είναι να τις κάνεις μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του κύκλου σου αν έχεις κύκλο 28 ημερών, ή πριν την ωορρηξία σου αν ο κύκλος σου έχεις διαφορετική διάρκεια. Πιο πρακτικά και για να μην μπερδεύεσαι με την ωορρηξία, μπορείς να υπολογίζεις την πρώτη εβδομάδα μετά τη λήξη της περιόδου σου και θα είσαι μέσα.

Βλέπεις, κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά από τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν μετά την ωορρηξία, ενώ το στήθος σου θα είναι πιο ευαίσθητο στην ψηλάφηση.

Αν βέβαια μιλάμε για κάποιο πρόβλημα που σου παρουσιάστηκε, καλό είναι να πας αμέσως στον γιατρό ανεξάρτητα από τη φάση του κύκλου σου, προκειμένου ο γυναικολόγος να αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα και να κάνει καλύτερη διάγνωση.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ