Γυναικολογικά | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
7:05
26/10/2011

Γυναικολογικά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Δήμητρα

Έκανα λαπαροτομία για τα γυναικολογικά μου... Αν μείνω έγκυος θα κάνω καισαρική ή κανονικά θα γεννήσω;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Έκανα λαπαροτομία για τα γυναικολογικά μου... Αν μείνω έγκυος θα κάνω καισαρική ή κανονικά θα γεννήσω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έτσι όπως μου το λες δεν είναι πολύ σαφές αν έκανες διερευνητική ή θεραπευτική λαπαροτομία. Αν μιλάμε για θεραπευτική λαπαροτομία με επέμβαση στο σώμα της μήτρας, πιθανόν να χρειαστείς καισαρική. Αν όμως απλώς σε άνοιξαν για διαγνωστικούς λόγους, ή για να επέμβουν σε κάποιο από τα εξαρτήματα της μήτρας (ωοθήκες και σάλπιγγες), τότε δεν βλέπω για ποιο λόγο να χρειαστείς καισαρική.

Συνήθως οι γυναικολόγοι επιλέγουν την καισαρική ως ασφαλέστερη μέθοδο όταν υπάρχουν παλαιότερες τομές από επεμβάσεις πάνω στο σώμα της μήτρας, οι οποίες παρουσιάζουν κίνδυνο να "ανοίξουν" από τις συσπάσεις του φυσιολογικού τοκετού. Όταν όμως η μήτρα είναι ανέγγιχτη, δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και γι' αυτό ο φυσιολογικός τοκετός είναι η πιθανότερη εκδοχή, αν βέβαια δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι για την επιλογή της καισαρικής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο πλέον αρμόδιος για να σου απαντήσει στην ερώτηση αυτή, όπως και κάθε άλλη ερώτηση για το αναπαραγωγικό σου σύστημα είναι ο γυναικολόγος σου και δεν θα πρέπει να διστάσεις να μοιραστείς μαζί του τους προβληματισμούς σου.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ