Φοβαμαι το Παπ-τεστ | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
6:11
11/9/2014

Φοβαμαι το Παπ-τεστ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
τονια

Θελω να το κανω αλλα φοβαμαι μην πονεσω και μην μου βρουν τιποτα...

Θεια  Λουκια  γεια σου! Ειμαι πολυ αγχωμενη... Θελω να κανω καλλιεργεια κολπικου υγρου και το τεστ παπ αλλα φοβαμαι μην πονεσω και μην μου βρουν και τιποτα γιατι εχω και  ασπρα υγρα, 
καμια φορα τσουξιμο και πονο κατα την επαφη.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Τόνια μου, πρώτα απ' όλα να πούμε ότι αυτές οι εξετάσεις δεν πονάνε και δεν χρειάζεται να τις φοβάσαι. Το πολύ-πολύ να νιώσεις ένα ελάχιστο τσιμπιματάκι όταν σου πάρουν δείγμα για το Παπ-τεστ, αλλά κρατάει μόνο ένα δευτερόλεπτο και δεν αξίζει τον κόπο να το σκέφτεσαι.

Έπειτα να πούμε ότι δεν είναι οι εξετάσεις που σε αρρωσταίνουν, αφού καμιά εξέταση δεν μπορεί να δείξει κάτι που δεν έχεις ήδη. Αντίθετα, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, η εξέταση είναι το πρώτο βήμα για να το καταπολεμήσεις, ενώ όσο το αφήνεις στην τύχη του τόσο θα χειροτερεύει.

Εφόσον μάλιστα ήδη υποψιάζεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά –τα υγρά, το τσούξιμο και ο πόνος στην επαφή δεν είναι καλό σημάδι- είναι περιττό να συνεχίσεις να ταλαιπωρείσαι, ενώ μπορείς να απαλλαγείς απ' ότι σου συμβαίνει και να απολαμβάνεις ανενόχλητη την ερωτική σου ζωή.

Το γοργό και χάρη έχει λοιπόν! Πήγαινε άμεσα σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο (αφού θα έχεις κάνει αποχή από το σεξ και τις κολπικές πλύσεις για ένα 24ωρο) κι όπως θα δεις, μετά την πρώτη φορά θα σου γίνει πολύ πιο εύκολο να βάλεις το Παπ-τεστ στο ετήσιο πρόγραμμα σου, ώστε να πάψεις ν' ανησυχείς και να φτιάχνεις τρομακτικά σενάρια με το μυαλό σου. Στις μέρες μας πλέον οι συντριπτική πλειονότητα των μολύνσεων θεραπεύεται εύκολα και γρήγορα.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ