Εχω πολυκυστικές ωοθήκες; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
14:33
3/7/2013

Εχω πολυκυστικές ωοθήκες;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Κατια

O κύκλος της περιόδου μου δεν παρουσιάζεται νορμαλ. Αργεί πολύ να μου έρθει τον τελευταίο χρόνο.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεια Λουκία, έχω μια ανησυχία. Είμαι 19 χρονών και φοβάμαι μήπως έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Αυτός ο φόβος πηγάζει από το γεγονός ότι ο κύκλος της περιόδου μου δεν παρουσιάζεται νορμαλ. Αργεί πολύ να μου έρθει τον τελευταίο χρόνο. Για παράδειγμα, μου ήρθε περίοδος στις 30 Απριλίου, ύστερα στις 31 Μαίου και για τον μήνα Ιούνιο δεν ήρθε καθόλου αντίθετα ήρθε σήμερα 2 Ιουλίου. Πες μου θεωρείται φυσιολογικός κύκλος; Πρέπει να προβώ σε εξετάσεις διάγνωσης των πολυκυστικών ωοθηκων;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κάτια μου, ο κύκλος σου είναι φυσιολογικός, απλά είναι λίγο μεγαλύτερος από τον μέσο όρο, δηλαδή 30-31 ημέρες αντί για 28. Αυτό δεν σημαίνει κάτι το ανησυχητικό.

Γενικότερα, κάθε κύκλος που είναι σταθερός και διαρκεί από 21 έως 35 ημέρες (έστω και με απόκλιση 1-2 ημερών) θεωρείται φυσιολογικός.

Συνεπώς δεν χρειάζεται να φοβάσαι για κάτι, ούτε χρειάζεται να κάνεις εξετάσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Άλλωστε, στους υπολογισμούς σου μην ξεχνάς ότι ο Ιούνιος έχει 30 μέρες...

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ