Επώδυνη κατάσταση από λευκά υγρά... | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
6:48
19/2/2013

Επώδυνη κατάσταση από λευκά υγρά...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
ΤΜαρίαΚ

Συνήθως δεν είναι παχύρευστα κ άλλες φορές είναι άοσμα ενώ τελευταία έχουν μία περίεργη μυρωδιά σαν ψάρι...

Θεία Λουκία γεια σου!! Με το αγόρι μου είμαστε μαζί εδώ και ένα χρόνο... Είμαστε και οι δύο 16 χρονών κ μαζί του μοιράστηκα την πρώτη μου φορά... Εδώ και λίγο καιρό (1-2 μήνες) έχω κάτω χαμηλά κάτι λευκά υγρά...  Συνήθως δεν είναι παχύρευστα κ άλλες φορές είναι άοσμα ενώ τελευταία έχουν μία περίεργη μυρωδιά σαν ψάρι.. Όμως κάνουν ένα στρώμα κ τα κάτω μου χείλη ειναι σαν ζαρωμένα... Τα έχω κάθε μέρα και ίσως κάποιες ελάχιστες φορές να μην έχω... Όταν ακουμπάει το χέρι του ματώνει ενώ έχω κ φαγούρα, τσούξιμο κ ιδιαίτερα στην αρχη πόνο... Επίσης τελευταία έχω ερεθιστεί κ αισθάνομαι πολύ έντονα το τσούξιμο... Στην αρχή χρησιμοποιούσαμε προφυλαχτικό όμως τώρα σπάνια.. Αλλά εμένα είναι ο πρώτος μου κ εγώ η πρώτη του χωρίς προφυλαχτικό... Θέλω παρεπιμπτόντως να μου απαντήσετε αν υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης που δεν χρησιμοποιούμε προφυλακτικό αλλα δεν τελειώνει μέσα μου... Οι γονείς μου δεν ξέρουν ότι το έχω κάνει και δεν θέλω να το μάθουν... Στην αρχή, μετά την πρώτη φορά, έπεσαν κατά λάθος στα χέρια τους κάτι μηνύματα σχετικά με αυτό και περάσαμε πολλά με το αγόρι μου και ειδικά εγώ..... Με τον καιρό τους έπεισα ότι δεν ήταν αλήθεια αν και δεν ξέρω αν το πίστεψαν, αλλά δεν θέλω να τους το πω... Έτσι δεν μπορώ να πω στην μαμά μου να πάω σε γυναικολόγο... Γιατί εκτός από το ότι φοβάμαι πως θα το καταλάβει-μάθει, ζω σε μία πόλη σχετικά μικρή και η οικογένεια μου είναι γνωστή και δεν θέλω να τους εκθέσω γιατί ο γυναικολόγος σίγουρα θα το καταλάβει... Εσάς ποια είναι η άποψή σας; Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μπορώ να λύσω μόνη μου το πρόβλημά μου; Είναι σοβαρό αυτό που έχω με επιπτώσεις στην υγεία μου; Το αγόρι μου κινδυνεύει; Σας παρακαλώ βοηθήστε με!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαράκι μου, πρώτα απ' όλα θα σου πω ότι η υγεία σου είναι πολύ πιο σημαντική από τη γνώμη ή τις αντιδράσεις οποιουδήποτε, όσο σημαντικός κι αν είναι στη ζωή σου κι αυτή πρέπει να βάζεις πάντα σε προτεραιότητα και πάνω απ' όλα. Έπειτα θα σου πω ότι τα συμπτώματα που περιγράφεις δείχνουν μια μόλυνση, η οποία αυτή τη στιγμή μπορεί να μην είναι σοβαρή, αλλά αν την αφήσεις αθεράπευτη μπορεί να απειλήσει τη γενικότερη υγεία του αναπαραγωγικού σου συστήματος και του ουροποιητικού, μέχρι και να υπονομεύσει τη γονιμότητα σου. Γι' αυτό και χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της κι όχι κομπογιαννίτικα φάρμακα, δεδομένου μάλιστα ότι την έχεις αρκετό καιρό απ' ότι φαίνεται.

Τα καλά νέα είναι αφού ο καλός σου είναι ο πρώτος σου και ο ίδιος δεν είχε προηγούμενες σχέσεις χωρίς προφυλακτικό (ελπίζοντας να λέει αλήθεια), τότε η μόλυνση αυτή οφείλεται είτε σε μύκητες (που προκαλούν αυτά τα λευκά υγρά) είτε γκαρντνερέλα (που προκαλεί τη μυρωδιά ψαριού), είτε σε έναν συνδυασμό αυτών των δύο, οι οποίες είναι μολύνσεις που μπορεί να παρουσιαστούν ακόμη και σε παρθένες κοπέλες και συνήθως προκαλούνται είτε από τη χρήση αντιβιοτικών (οι μύκητες) είτε από υπερβολικά συχνή και λανθασμένη υγιεινή της μικρής περιοχής (η γκαρντνερέλα).

Τα κακά νέα είναι ότι σίγουρα θα χρειαστείς μια καλλιέργεια κολπικού υγρού για να προσδιοριστεί περί τίνος πρόκειται ακριβώς και να επιλεγεί η κατάλληλη θεραπεία. Δηλαδή, με άλλα λόγια θα πρέπει να το πεις οπωσδήποτε στη μαμά σου και να κλείσετε ραντεβού με μικροβιολόγο αρχικά και με γυναικολόγο στη συνέχεια, αφού βγουν τα αποτελέσματα.
Από εκεί και πέρα, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ολοκληρώσεις την όποια θεραπεία, καλό είναι ν' αποφεύγεις τη σεξουαλική επαφή, ιδιαίτερα χωρίς προφυλακτικό, τόσο για να μην ερεθίσεις περισσότερο τα γεννητικά σου όργανα, αλλά και για να μην μολυνθείς χειρότερα. Επίσης, καλό θα ήταν όσο έχεις αυτά τα υγρά να φοράς ένα σερβιετάκι που να το αλλάζεις συχνά και ταυτόχρονα να μάθεις να φροντίζεις την τοπική υγιεινή σου με τον κατάλληλο τρόπο. Περισσότερα για το θέμα μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο του WomenOnly, "Η σωστή υγιεινή πριν και μετά το σεξ".

Τέλος, ως προς το κατά πόσο μπορείς να μείνεις έγκυος με το λεγόμενο "τράβηγμα" ή διακεκομμένη συνουσία (όπως λέγεται επισήμως), φυσικά και μπορεί να μείνεις έγκυος έτσι σε περίπτωση που το αγόρι σου δεν προλάβει να τραβηχτεί εγκαίρως, αφού ακόμη και μια σταγονίτσα σπέρματος αρκεί για να γίνει το κακό. Γι' αυτό και για να μάθεις ακριβώς πόσες πιθανότητες έχεις να συμβεί κάτι τέτοιο σου συστήνω να διαβάσεις επίσης το άρθρο μας με τίτλο "Πόσο ασφαλές είναι το τράβηγμα στο σεξ;" που θα σου εξηγήσει όλη τη διαδικασία με κάθε λεπτομέρεια.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ