Εμβόλιο εναντίον του καρκίνου του τραχήλου | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
17:22
5/9/2011

Εμβόλιο εναντίον του καρκίνου του τραχήλου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
mairy

Πριν λίγο καιρό κάναμε έρωτα για πρώτη φορά και οι 2 και ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα. Η μάνα μου βέβαια δεν το ξέρει και ούτε θέλω να το μάθει. Σήμερα όμως μου ανακοίνωσε πως στις 6 του μηνός θέλει να πάω να κάνω το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας. Είναι αλήθεια πως πρέπει να είσαι παρθένα για να το κάνεις?

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία διαβάζω καιρό την στήλη σου και με έχει βοηθήσει πολύ..Θέλω όμως επειγόντως την βοήθεια σου. Είμαι 16 και είμαι με το αγόρι μου εδώ και 4 μήνες. Πριν λίγο καιρό κάναμε έρωτα για πρώτη φορά και οι 2 και ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα. Η μάνα μου βέβαια δεν το ξέρει και ούτε θέλω να το μάθει. Σήμερα όμως μου ανακοίνωσε πως στις 6 του μηνός θέλει να πάω να κάνω το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας. Είναι αλήθεια πως πρέπει να είσαι παρθένα για να το κάνεις? Αν ναι τι θα κάνω δεν θέλω να της το πω. Σε παρακαλώ απάντα μου όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Όχι, δεν είναι αλήθεια ότι πρέπει να είσαι παρθένα για να κάνεις το εμβόλιο εναντίον του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το εμβόλιο αυτό μπορεί να γίνει σε όλες τις γυναίκες που δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό των κονδυλωμάτων, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η παρανόηση αυτή οφείλεται στο ότι ο εμβολιασμός γίνεται δωρεάν στις νεαρές κοπέλες, μέσα στο πλαίσιο όλων των προληπτικών εμβολιασμών, όπως αυτός για τη φυματίωση π.χ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τον κάνεις και αργότερα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το εμβόλιο της φυματίωσης. Απλώς αργότερα, όσο θα συνεχίζεις τη σεξουαλική σου ζωή, θα υπάρχουν  περισσότερες πιθανότητες να έχεις εκτεθείς στις επικίνδυνες μορφές του ιού και γι' αυτό η προληπτική χρήση του εμβολίου μπορεί να είναι περιορισμένη.

Εν πάση περιπτώσει, εφόσον βρίσκεσαι σε μια αμοιβαίως μονογαμική σχέση, με κάποιον που δεν είχε κάνει σεξ με κάποια άλλη στο παρελθόν, δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να έχεις κολλήσει τον ιό των κονδυλωμάτων και γι' αυτό μπορείς να είσαι σίγουρη ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό και δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι, ούτε και χρειάζεται να πεις τίποτα σε κανέναν εφόσον δεν το επιθυμείς. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ