εκφυλιστικη αρθριτιδα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
7:39
22/8/2011

εκφυλιστικη αρθριτιδα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
σια

Τι ειναι η εκφυλιστικη αρθριτιδα, ειναι σοβαρη κι ειναι φυσιολογικο να εμφανιζεται σε ενα ατομο 40 ετων; Υπαρχει περιπτωση να πασχει η μητερα μου κι εχουμε ανησυχησει αρκετα.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεια μου καλησπερα. Θα ηθελα να σε ρωτησω αν ξερεις τι ειναι η εκφυλιστικη αρθριτιδα, αν ειναι σοβαρη κι αν ειναι φυσιολογικο να εμφανιζεται σε ενα ατομο 40 ετων. Υπαρχει περιπτωση να πασχει η μητερα μου κι εχουμε ανησυχησει αρκετα. Εμεις τι πρεπει να κανουμε για να βοηθησουμε σ αυτες τις περιπτωσεις; Ευχαριστω πολυ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Η εκφυλιστική αρθρίτιδα είναι αυτό που κοινώς λέγεται "αρθριτικά". Είναι μια σχεδόν αναμενόμενη κατάσταση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά αντιμετωπίζεται ως ασθένεια όταν εμφανιστεί σε άτομα νεότερα των 45 ετών. Πρόκειται για φθορά των αρθρώσεων, η οποία εκδηλώνεται με πόνους και κάποιες φορές πρήξιμο ή και αυξημένη θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο. Τα συμπτώματα αυτά συνήθως εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, μετά από κόπωση, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συνοδεύονται από δυσκαμψία αμέσως μετά το ξύπνημα, η οποία όμως υποχωρεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι άνθρωποι που ταλαιπωρούν τις αρθρώσεις τους λόγω επαγγέλματος έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν εκφυλιστική αρθρίτιδα. Όμως εξίσου επιβαρυντικό ρόλο παίζουν το αυξημένο βάρος και η έλλειψη άσκησης.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, δεν πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια, με την έννοια ότι δεν είναι απειλητική για τη ζωή του πάσχοντα, αλλά οπωσδήποτε είναι επίπονη και τον ταλαιπωρεί, αφού περιορίζει την κινητικότητα του.

Η αντιμετώπιση της αρθρίτιδας επικεντρώνεται στη χρήση κοινών παυσίπονων και στην ανακούφιση του σκελετού με σωματική άσκηση, περιορισμό του σωματικού βάρους και φυσιοθεραπεία.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τη μητέρα σου, αφού πρέπει η ίδια να φροντίσει σωστά τον εαυτό της σύμφωνα με την καθοδήγηση του γιατρού. Ωστόσο, θα μπορούσατε ενδεχομένως να την ξεκουράζετε λίγο βοηθώντας την στις δουλειές εκείνες που καταπονούν το συγκεκριμένο σημείο όπου πάσχει.

Πάντως δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σας κάνει ν' ανησυχείτε γενικότερα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ