Δυσοσμία στην ευαίσθητη περιοχή | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
6:16
22/10/2012

Δυσοσμία στην ευαίσθητη περιοχή

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Λένα

Η ευαίσθητη περιοχή μου μυρίζει πολυ περίεργα και έντονα αν και κάνω κάθε βράδυ μπάνιο με ειδικό υγρό.

Θεία Λουκία έχω ένα πρόβλημα τον τελευταίο καιρό και χρειάζομαι την συμβουλή σου. Η ευαίσθητη περιοχή μου μυρίζει πολυ περίεργα και έντονα αν και κάνω κάθε βράδυ μπάνιο με ειδικό υγρό για την περιοχή αυτή. Συγκεκριμένα τα υγρά που μαζεύονται κατά την διάρκεια της μέρας στο εσώρουχό μου προκαλούν αυτήν την οσμή. Τι φταίει και ξαφνικά άλλαξε; Είμαι 18 και έχω ολοκληρώσει εδώ και έναν χρόνο, δεν ξέρω αν έχει σημασία αυτό. Τί να κάνω για να σταματήσει αυτή η άσχημη μυρωδιά; Πηγαίνω στην σχολή μου και νιώθω πολύ άσχημα γιατί όταν κάθομαι το καταλαβαίνω. Σε παρακαλώ η συμβουλή σου θα με βοηθήσει πολυ. Φιλάκια.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λένα μου υποψιάζομαι ότι τα πολλά πλυσίματα δεν σε έχουν ωφελήσει. Ιδιαίτερα αν πλένεσαι εσωτερικά και όχι μόνο εξωτερικά με αυτά τα "ειδικά" υγρά, είναι σίγουρο ότι έχεις διαταράξει τη φυσική χημική ισορροπία του κόλπου σου με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν βλαβεροί μικροοργανισμοί. Με άλλα λόγια έχεις πάθει μόλυνση. Αλλιώς η άσχημη μυρωδιά δεν εξηγείται.
Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι μια καλλιέργεια κολπικού υγρού σε μικροβιολογικό εργαστήριο, ώστε να εντοπιστεί η αιτία και να λάβεις την κατάλληλη θεραπεία από έναν γυναικολόγο.
Γενικότερα να ξέρεις ότι ο γυναικείος κόλπος έχει την ιδιότητα να αυτοκαθαρίζεται κι ότι δεν πρέπει να κάνουμε εσωτερικές κολπικές πλύσεις με οποιοδήποτε σκεύασμα (το σκέτο νερό εξαιρείται) αν δεν έχουμε εντολή γιατρού. Το καθημερινό πλύσιμο μόνο εξωτερικά, με ένα μαλακό σαπούνι μετά την αφόδευση και πριν και μετά το σεξ, είναι το μόνο που χρειάζεται για να διατηρηθούμε υγιείς.
Κοντολογίς, απλώς κόψε τα πολλά πλυσίματα και πήγαινε στον γιατρό.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ