βουλιμία | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
7:08
18/4/2011

βουλιμία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαράκι

Ξεκίνησα να κάνω αυτό που θεωρούσα φυσιολογικό διότι το κάνανε και άλλες κοπέλες... να τρώω συνέχεια και έπειτα να τα κάνω εμετό. Βέβαια αυτό έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις στην υγεία μου καθώς δεν μπορώ να κοιμηθώ καλά αρρωσταίνω συνέχεια και έχω γενικά διάφορα τέτοιου είδους προβλήματα. Πλέον δεν μπορώ να το σταματήσω όσο και αν προσπαθώ.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητή μου Θεία Λουκία έχω ένα πολύ σοβαρό διατροφικό πρόβλημα και πλέον δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω, επομένως ζητώ την βοήθειά σου απεγνωσμένα.. Από μικρή ήμουν λάτρης της γυμναστικής και μέχρι τα 15 μου έκανα πρωταθλητισμό στην ενόργανη. Ένα ατύχημα με έκανε να την σταματήσω και έβαλλα τότε πολλά κιλά. Οι συμμαθητές μου με κορόιδευαν έντονα και μου δημιούργησαν πολύ μεγαλο κομπλεξ με το βάρος μου. Επηρεασμένη απο όλα όσα έβλεπα γύρω μου ξεκίνησα να κάνω αυτό που θεωρούσα φυσιολογικό διότι το κάνανε και άλλες κοπέλες... να τρώω συνέχεια και έπειτα να τα κάνω εμετό. Είχα φτάσει να έχω πόλυ σοβαρό πρόβλημα γιατί αυτή η συνήθεια κράτησε πολύ καιρό, άλλοτε το έκανα συχνά και άλλοτε όχι. Ανάλογα πάντα με την ψυχολογία μου. Βέβαια με τη βοήθεια του πρώην συντρόφου μου το ξεπέρασα για 3 περίπου χρόνια που ήμασταν μαζί. Το φετινό καλοκαίρι όμως ο σύντροφος μου με παράτησε και μου χτύπησε οτί τελευταία είχα παχύνει πολύ και είχα γεμίσει ραγάδες και γενικά έλεγε δεν βλεπόμουν πια. Πικράθηκα πάρα πολύ με τα λόγια του και δυστυχως κατέληξα ξανά στις ίδιες συνήθειες μου. Βέβαια αυτό έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις στην υγεία μου καθώς δεν μπορώ να κοιμηθώ καλά αρρωσταίνω συνέχεια και έχω γενικά διάφορα άλλα τέτοιου είδους προβλήματα. Πλέον δεν μπορώ να το σταματήσω όσο και αν προσπαθώ. Θα σε παρακαλούσα να μου απαντήσεις το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έχεις καταλάβει ότι το πρόβλημα σου είναι σοβαρό και δεν είναι από αυτά που λύνονται σε λίγες γραμμές. Επίσης, έχεις καταλάβει ότι το πρόβλημα σου μπορεί να ξεκίνησε από τη διακοπή της εντατικής άσκησης, εξαιτίας των λιγότερων καύσεων, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετώπισες με εντελώς λανθασμένο τρόπο, όπως χιλιάδες νέες κοπέλες τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, σήμερα υπάρχει και μια θεωρία που λέει ότι η νευρική βουλιμία από την οποία πάσχεις μπορεί να συνδέεται και με ορμονικές διαταραχές και συγκεκριμένα την υπερβολική έκκριση τεστοστερόνης και ότι η θεραπεία της μπορεί να υποστηριχθεί και με τη χορήγηση αντισυλληπτικών χαπιών παράλληλα με την ψυχολογική υποστήριξη. Ωστόσο, αυτό μένει ν' αποδειχθεί κι απλώς το αναφέρω για να το έχεις υπόψη σου, αν θέλεις να ψάξεις σφαιρικά το ζήτημα, κάτι που προσωπικά θα έκανα αν ήμουν στη θέση σου.

Σίγουρα πάντως θα χρειαστείς εξειδικευμένη ψυχοθεραπεία για να απαλλαγείς από αυτό το βάσανο και να μάθεις να αποδέχεσαι, να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου, ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι για σένα.

Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν πολλά κέντρα που ασχολούνται με τις διατροφικές διαταραχές και που θα μπορέσουν να σου προσφέρουν την υποστήριξη που χρειάζεσαι. Δυστυχώς, όμως, δεν γνωρίζω κάποιον δημόσιο φορέα για να σου προτείνω και δεν μου επιτρέπεται να διαφημίσω κάποιον ιδιωτικό. Για να βγάλεις κάποια άκρη, κάνε μια έρευνα στο ίντερνετ βάζοντας τις λέξεις "νευρική βουλιμία" και θα βρεις πολλές διευθύνσεις, τηλέφωνα και πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το καλύτερο για σένα.

Είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσεις να ξεπεράσεις αυτή την κατάσταση και να βγεις από αυτή τη μάχη πιο δυνατή. Άλλωστε ήδη, με το μήνυμα που μου έστειλες, έχεις κάνει το πρώτο βήμα. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ