Βοήθεια! Έχω πολυκυστικές ωοθήκες; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
7:20
29/11/2011

Βοήθεια! Έχω πολυκυστικές ωοθήκες;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Σμαράγδα

Μετά στις 21 Νοεμβρίου ξαναβλέπω ότι έχω περίοδο... Μετά από 17 μέρες δηλαδή. Τρόμαξα λίγο, αλλά δεν έδωσα παραπάνω σημασία, μετά όμως μίλησα με μια φίλη μου που μου είπε να το προσέξω πόσο συχνά γίνεται, γιατί έχει ακούσει κάτι πολυκυστικές ωοθήκες...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία, έχω ψιλοφρικάρει και θέλω τα φώτα σου σε κάτι. Είμαι 15 και έχω εδώ 2,5 χρόνια περίπου περίοδο, η οποία είναι σχετικά ασταθής, δηλαδή παλιά ερχόταν στις 25 περίπου μέρες, λίγο πάνω λίγο κάτω, και τον τελευταλιο καιρό σχεδόν κανονικά. Τώρα ερχόμαστε στο ζουμί, γιατί τον Σεπτέμβρη μου ήρθε στις 26, τον Οκτώβρη δε μου ήρθε καθόλου και τον Νοέμβρη ήρθε στις 4. Και μετά στις 21 Νοεμβρίου ξαναβλέπω ότι έχω περίοδο. Μετά από 17 μέρες δηλαδή. Τρόμαξα λίγο, αλλά δεν έδωσα παραπάνω σημασία, μετά όμως μίλησα με μια φίλη μου που μου είπε να το προσέξω πόσο συχνά γίνεται, γιατί έχει ακούσει κάτι πολυκυστικές ωοθήκες... Εκεί φρίκαρα για τα καλά. Τι έχω; Πρέπει να παώ στον γιατρό; Θα περιμένω γρήγορα την απάντηση σου, δεν το είπα στη μαμά μου για να μην την αγχώσω αν είναι ανούσιο, αλλά σε παρακαλώ πες μου σύντομα...

Υ.Γ. Επειδή διάβασα λίγο σχετικά, να προσθέσω ότι δεν έχω αυξημένη τριχοφυία ή πρόβλημα με τα κιλά μου... Ευχαριστω!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Σμαράγδα μου, νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι. Μια μικρή ανωμαλία στον κύκλο σου μπορεί να συμβεί αραιά και πού, χωρίς να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο. Άλλωστε, το αίμα που είδες στις 17 του μήνα πιθανόν να οφείλεται και στην ωορρηξία σου και να μην ήταν κανονική περίοδος.

Σε κάθε περίπτωση συνέχισε να σημειώνεις στο ημερολόγιο σου την πρώτη μέρα κάθε περιόδου σου κι αν παρατηρήσεις αστάθεια για περισσότερο από δύο μήνες ακόμη, τότε καλό θα ήταν να ρωτήσεις και τη γνώμη ενός γυναικολόγου.

Γενικότερα, να ξέρεις ότι φυσιολογικός θεωρείται κάθε κύκλος που διαρκεί από 23 έως 31 μέρες, αλλά κι ότι ο κάθε κύκλος μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες όπως το σωματικό στρες εξαιτίας μιας αρρώστιας, ας πούμε, την ψυχική μας διάθεση ή ακόμα και τις αλλαγές του καιρού. Εφόσον λοιπόν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκυμοσύνης και δεν έχουμε ασυνήθιστα έντονη ή επίμονη αιμορραγία, θα πρέπει να αφήσουμε τρεις, τέσσερις κύκλους να περάσουν πριν καταφύγουμε στον γιατρό για περαιτέρω εξετάσεις.

Επίσης να ξέρεις ότι το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών είναι κάτι πολύ συνηθισμένο που μπορεί να διορθωθεί σχετικά εύκολα με την ανάλογη θεραπεία κι ότι μπορεί να εμφανιστεί σε διαφορετικές μορφές σοβαρότητας. Δηλαδή, το γεγονός ότι δεν έχεις προβλήματα βάρους ή τριχοφυΐας δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφριάς μορφής που σημαίνει ότι θα θεραπεύεται πιο εύκολα.

Δεν χρειάζεται να φρικάρεις και να στεναχωριέσαι, λοιπόν. Απλά κάνε τις παρατηρήσεις σου για να μπορείς να τις αναφέρεις στον γιατρό σου αν χρειαστεί κι από εκεί και πέρα όλα μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ