Ατύχημα και εγκυμοσύνη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
18:48
11/11/2011

Ατύχημα και εγκυμοσύνη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Νεκτάριος

Πήρε ράμματα και στην κοιλιά και τα χέρια, όμως με το πέσιμο έπαθε μερική αποκόλληση πλακούντα και πρέπει να μείνει ακίνητη στο κρεβάτι!

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία καλησπέρα ή μάλλον καλημέρα. Συγχαρητήρια για τη στήλη σου. Μας βοηθάει όλους πάρα πολύ. Είμαι με μια κουκλίτσα 6 χρόνια και κάτι μήνες. Παντρευτήκαμε τον προηγούμενο μήνα. Η κουκλίτσα μου είναι έγκυος στον 5ο μήνα. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι κι οι δύο, κυρίως η αγαπημένη μου, αφού είχε δύο αποβολές πριν. Αυτό το μωρό όπως καταλαβαίνεις το περιμένουμε πώς και πώς...Πριν μία εβδομάδα όμως η αγαπημένη μου είχε ένα ατύχημα. Καθώς περπατούσε στο πεζοδρόμιο για να επιστρέψει σπίτι απ' το γραφείο, τα τουβλάκια που βάζουν τώρα στα πεζοδρόμια, ξεκόλλησαν με αποτέλεσμα να πέσει κάτω!!! Χτύπησε στο πόδι, πήρε 14 ράμματα, της κάρφωσε ένα τέτοιο τουβλάκι στη δεξιά γάμπα!!! Το πρόβλημα δεν είναι αυτό, πέφτοντας θεία Λουκία χτύπησε και στην κοιλιά και τα χέρια - τα έβαλε για να προστατέψει την κοιλίτσα της το μωράκι μου. Πήρε ράμματα και στην κοιλιά και τα χέρια, όμως με το πέσιμο έπαθε μερική αποκόλληση πλακούντα και πρέπει να μείνει ακίνητη στο κρεβάτι!!! Από τότε όπως είναι φυσικό κλαίει και σπαράζει ότι θα χάσει ξανά το μωρό, που τόσο λαχταράει!!! Δεν την νοιάζουν τα ράμματα που πήρε στο πόδι, τα χέρια και την κοιλιά, όσο το μωρό. Θεία Λουκία είμαι σε απόγνωση!!! Κινδυνεύει το μωράκι μας; Ο γιατρός φοβάται, πρέπει να μείνει απόλυτα ήρεμη, γιατί και η παραμικρή ταραχή επιβαρύνει την κατάστασή της. Όμως μία εβδομάδα τώρα μόνο κλαίει. Προσπαθούμε όλοι να την κρατήσουμε ήρεμη, όμως εκείνη συνέχεια κλαίει σπαρακτικά και λέει συνέχεια ότι θα χάσει το μωρό. Πώς να τη βοηθήσω; Οι γιατροί, ο χειρούργος κι ο γυναικολόγος δε μας λένε πότε θα φύγει απ' το νοσοκομείο με βεβαιότητα, αφού τα τραύματα είναι σοβαρά και κυρίως η αποκόλληση!!! Γιατί να το πάθει αυτό θεία Λουκία; Μία μέρα την άφησα να περπατήσει, συνήθως τη μεταφέρω με το αμάξι και έπαθε το ατύχημα!!! Νιώθω ένοχος που την άφησα μόνη!!! Θεία Λουκία φοβάμαι. Δε θέλω να πάθει τίποτα η κουκλίτσα μου και το μωρό. Τί μπορώ να κάνω για να τη βοηθήσω; Κινδυνεύει να χάσει ξανά το μωρό; Άλλη μία αποβολή θα της προκαλέσει προβλήματα στο να μείνει ξανά έγκυος; Αυτό λέει η πεθερά μου κι όταν ρωτάω το γιατρό μου τα μασάει!! Θεία Λουκία κινδυνεύει πραγματικά; Είμαι σε απόγνωση!!! Φοβάμαι. Άλλη μια αποβολή δεν θα την αντέξει, είμαι σίγουρος. Ξέρω και προσπαθώ να μένω ψύχραιμος για εκείνη. Σε παρακαλώ απάντησέ μου... Σ' ευχαριστώ για τη βοήθεια και ζητάω συγνώμη για το κουραστικό γράμμα μου!!!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Φίλε μου, καταρχήν μην ανησυχείς για την εγκυμοσύνη τόσο πολύ. Εφόσον η γυναίκα σου βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, το πιθανότερο είναι ότι αυτή η εγκυμοσύνη θα καταλήξει σε έναν ευτυχή τοκετό -έστω και πρόωρο- και όχι σε αποβολή.

Βλέπεις, τη σήμερον ημέρα η επιστήμη έχει τα μέσα να κρατήσει τα μωράκια στη ζωή ακόμη και όταν γεννιούνται τόσο νωρίς όσο στον πέμπτο μήνα. Κι αυτό είναι το χειρότερο σενάριο. Μπορεί όμως τα πράγματα να πάνε ακόμη καλύτερα και σε λίγο καιρό να θρέψει ο πλακούντας και η εγκυμοσύνη να φτάσει στο τέλος της κανονικά.

Άρα δεν πρέπει να βιάζεσαι να τη βγάλεις από την κλινική, αλλά να την αφήσεις εκεί όσο χρόνο χρειάζεται για να πάρουν τα πράγματα την πορεία τους.

Αυτές τις σκέψεις πρέπει να μεταφέρεις στη γυναίκα σου και να την παροτρύνεις να σκέφτεται θετικά, αφού σε κάθε περίπτωση αυτό το μωρό ήρθε για να μείνει. Να ξέρεις επίσης ότι οι γιατροί πάντα τα μασάνε σ' αυτές τις περιπτώσεις για να έχουν τα νώτα τους καλυμμένα αν κάτι πάει στραβά, όσο απίθανο κι αν είναι, ενώ παράλληλα, αν όλα πάνε κατ' ευχήν θα έχουν στο τσεπάκι τους τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη σου (για να μην πούμε και άλλα πράγματα, πιο πρακτικά).

Τέλος, είναι εντελώς ανόητο να έχεις ενοχές που την άφησες να πάει με τα πόδια. Δυστυχώς τέτοια πράγματα μπορεί να συμβούν ακόμη και μέσα στο σπίτι μας κι ούτε είναι δυνατόν να ζούμε μέσα σε γυάλα επί εννιά μήνες. Ηρέμησε λοιπόν και σκέψου πρακτικά, ώστε να μπορέσεις να μεταδόσεις λίγη ηρεμία και αισιοδοξία και στην γυναίκα σου.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ