Αντιβίωση και μύκητες | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
14:29
16/6/2011

Αντιβίωση και μύκητες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αντιγόνη

Αυτό το διάστημα παίρνω αντιβίωση για να καταπολεμήσω την αμυγδαλίτιδα που έχω. Είχα διαβάσει ότι καλό θα ήταν να παίρνουμε παράλληλα και κάποιο κολπικό σκεύασμα ώστε να μη δημιουργηθούν μύκητες, αλλά ενώ έχω ψάξει όλα τα άρθρα, δεν μπορώ να το βρω πουθενά!

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Καλησπέρα θεία Λουκία! Ελπίζω να είσαι καλά! Θέλω τη βοήθειά σου... αυτό το διάστημα παίρνω αντιβίωση για να καταπολεμήσω την αμυγδαλίτιδα που έχω. Είμαι σίγουρη ότι κάπου στη στήλη σου είχα διαβάσει ότι καλό θα ήταν εκτός από γιαούρτι κτλ, να παίρνουμε παράλληλα και κάποιο κολπικό σκεύασμα ώστε να μη δημιουργηθούν μύκητες, αλλά ενώ έχω ψάξει όλα τα άρθρα, δεν μπορώ να το βρω πουθενά! Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις; Ευχαριστώ πολύ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook 

Κοίτα, δεν είναι υποχρεωτικό να κάνεις προληπτική θεραπεία για μύκητες, παρά μόνο αν παρατηρήσεις ανάλογες ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της αντιβίωσης. Βλέπεις υπάρχουν γυναίκες που αναπτύσσουν μύκητες με την αντιβίωση κι άλλες που δεν παθαίνουν τίποτα.

Αν πράγματι ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή αν νιώσεις φαγούρα στα γεννητικά όργανα και δεις λευκά, παχύρευστα υγρά, ή έστω και ίχνη τους στα μικρά χείλη του αιδοίου, τότε καλό θα ήταν κάθε φορά που ξεκινάς αντιβίωση, από την τρίτη μέρα και μετά και κάθε τρίτη μέρα, για όσο διαρκεί η θεραπεία, να τοποθετείς κάθε βράδυ στον κόλπο σου ένα αντιμυκητικό υπόθετο μονής δόσης.

Τα υπόθετα αυτά υπάρχουν σε διάφορες μάρκες, διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά και είναι απόλυτα ασφαλή. Όμως οι περισσότεροι γιατροί -ιδίως οι άντρες- παρότι σου λένε να προστατέψεις το πεπτικό σου σύστημα με το γιαούρτι (που είναι επίσης αντιμυκητικό) δεν σκέφτονται τη γυναικεία πλευρά του θέματος και παραλείπουν να σου δώσουν αυτή την πολύτιμη πληροφορία.

Αν λοιπόν ήδη έχεις νιώσει ενοχλήσεις του τύπου που είπαμε, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις από τώρα τη θεραπεία και να συνεχίσεις με τον τρόπο που περιγράφω παραπάνω για όσο διάστημα χρειαστεί να παίρνεις την αντιβίωση.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ