Ανησυχία | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
7:55
13/4/2013

Ανησυχία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαρία

Ανά περιόδους μετά την αφόδευση παρατηρώ λίγο αίμα στο χαρτί, κάτι που με βασανίζει πολύ. Βέβαια η αποχή μου από φρουτα και σαλάτες έχει ως αποτέλεσμα να γίνομαι δυσκοιλια...

At LoveJoy.gr we love toys! Αγόρασε σήμερα γυναικεία "παιχνίδια", εσώρουχα και δώρα, σε μοναδικό συνδυασμό ποιότητας και τιμής!

Αγαπητή μου θεία, εδώ και αρκετά χρόνια ανά περιόδους μετά την αφόδευση παρατηρώ λίγο αίμα στο χαρτί, κάτι που με βασανίζει πολύ. Βέβαια η αποχή μου από φρουτα και σαλάτες έχει ως αποτέλεσμα να γίνομαι δυσκοιλια πολλές φορές. Τελευταία λοιπόν άρχισα να ψαχνω στο internet για την περίπτωση μου ελπίζοντας να βρω κάτι που θα με διαφωτίσει. Ωστόσο αυτά που βρήκα μόνο καθησυχαστικά δεν ήταν, καθώς παντού εμφανιζόταν η λέξη: αιμορροΐδες. Απ'ό,τι διάβασα είναι κάτι αρκετά σοβαρό και εγώ από όλα αυτά τα συμπτώματα που αναφέρονται έχω μόνο την αιμορραγία κι αυτή είναι ελάχιστες μόνο σταγόνες αίματος. Πιστεύεις ότι έχω αιμορροΐδες ή ότι απλά οφείλεται στην απουσία φυτικών ινών από τη διατροφή μου, η οποία με οδήγησε στη δυσκοιλιότητα; Ξέρω ότι δεν είσαι γιατρός, Ομως θα ήταν πολύ χρήσιμη η άποψη σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, οι αιμορροΐδες μπορεί να είναι δυσάρεστη πάθηση αλλά δεν είναι και προς θάνατον. Άλλωστε, έχουν πολλά στάδια εξέλιξης κι απ' ότι φαίνεται εσύ είσαι στην πολύ αρχή.

Σε κάθε περίπτωση, η δυσκοιλιότητα σου είναι η ρίζα του προβλήματος. Αντί ν' ανησυχείς άδικα λοιπόν, φρόντισε να προσαρμόσεις αναλόγως τη διατροφή και τον τρόπο ζωή σου, ώστε να επισκέπτεσαι καθημερινά την τουαλέτα και θα δεις ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.

Πιο συγκεκριμένα, φρόντισε να εντάξεις στο διαιτολόγιο σου χόρτα, σαλάτες και φρούτα (ιδιαίτερα τα ακτινίδια, τα ξερά σύκα και τα ξερά δαμάσκηνα κάνουν θαύματα), να πίνεις άφθονα υγρά (όχι όμως με ανθρακικό ή τύπου κόλα γιατί προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα) και να κινείσαι αρκετά (τουλάχιστον 30' την ημέρα). Επίσης, φρόντισε να αποφεύγεις το άγχος και να πηγαίνεις στην τουαλέτα αμέσως μόλις αισθανθείς την ανάγκη για αφόδευση.

Ωστόσο, αν λάβεις τα παραπάνω μέτρα και τα ακολουθήσεις για κανένα μήνα αλλά δεις ότι το πρόβλημα επιμένει, θα ήταν καλή ιδέα να επισκεφτείς έναν γιατρό παθολόγο για ένα γενικό τσεκάπ, ώστε να αποκλείσεις το ενδεχόμενο κάποιας άλλης πάθησης που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των εντέρων σου.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ