αμφιβολιες για το μετα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
7:05
6/9/2011

αμφιβολιες για το μετα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
elena

Ξεκινησα την ερωτικη μου ζωη απο τα 14 και πριν λιγο καιρο ακουσα πως αν κανεις ερωτα σε μικρη ηλικια, στην μετεπειτα ζωη σου δεν μπορεις να κανεις παιδια.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητη θεια λουκια... Ξεκινησα την ερωτικη μου ζωη απο τα 14 και πριν λιγο καιρο ακουσα πως αν κανεις ερωτα σε μικρη ηλικια, στην μετεπειτα ζωη σου δεν μπορεις να κανεις παιδια. Εχω ανησυχισει οσο ποτε στην ζωη μου. Πραγματικα εχω τρομαξει και γι'αυτο θελω να μου λυσεις την απορια αυτη... Σε ευχαριστω πολυ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καμιά σχέση... Η γονιμότητα σου δεν απειλείται από την ερωτική σου δραστηριότητα. Αυτά είναι παραμύθια που χρησιμοποιούσαν οι παλιές μανάδες για κρατάνε τα κορίτσια τους μακριά από το σεξ.

Η ικανότητα σου να κάνεις παιδιά εξαρτάται μόνο από την ορμονική σου ισορροπία και από τη γενικότερη καλή υγεία των γεννητικών σου οργάνων. Αν λοιπόν φροντίζεις να τηρείς τους κανόνες υγιεινής, να μην εκτίθεσαι σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και να προστατεύεις τον εαυτό σου από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη (δηλαδή την έκτρωση), δεν έχεις κανένα λόγο ν' ανησυχείς για τη μελλοντική γονιμότητα σου.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινάς το σεξ σε σχετικά μικρή ηλικία, είσαι πιο ανώριμη κι έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να εκθέσεις τον εαυτό σου στους παραπάνω κινδύνους και από αυτή τη σκοπιά, πράγματι μπορεί να επηρεάσεις αρνητικά τη γονιμότητα σου.

Αν προσέχεις όμως, όπως πρέπει να κάνεις σε κάθε ηλικία δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι τα παλιά χρόνια οι περισσότερες γυναίκες παντρευόντουσαν και έκαναν παιδιά περίπου στην ηλικία που εσύ πρωτοάρχισες τις ερωτικές σου σχέσεις κι αυτό είναι μια έμπρακτη απόδειξη του πόσο αστήριχτο είναι αυτό που άκουσες.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ