Υπνωτικά-Απορία | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:33
20/12/2013

Υπνωτικά-Απορία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ρένια

Θα ήθελα πολύ να περιγράψετε τις θετικές και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τα υπνωτικά στον οργανισμό. 

Γειά σας αγαπητή θεία. Θα ήθελα πολύ να περιγράψετε τις θετικές και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τα υπνωτικά στον οργανισμό. Ευχαριστώ πολύ, η απάντησή σας θα με βοηθήσει πάρα πολύ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ρένια μου, τα υπνωτικά χάπια δεν έχουν καμιά θετική επίπτωση στον οργανισμό εκτός του ότι σε βοηθούν να κοιμηθείς αν έχεις αϋπνίες. Πέρα απ' αυτό, μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχουν καθώς επιβαρύνουν την ποιότητα του ύπνου με αποτέλεσμα να ξυπνάς χωρίς την αίσθηση ξεκούρασης που σου χαρίζει ο φυσικός ύπνος.

Επιπλέον, ακόμη κι αν πρόκειται για "ελαφριά" χάπια που δεν προκαλούν σωματικό εθισμό (ώστε να χρειάζεσαι σταδιακά μεγαλύτερες δόσεις), αν τα παίρνεις συστηματικά θα αποκτήσεις μια ψυχολογική εξάρτηση απ' αυτά και θα στερήσεις τον οργανισμό σου από την έμφυτη ικανότητα να βυθίζεται στον βαθύ και αναζωογονητικό ύπνο που έχει ανάγκη για να επιβιώσει, σωματικά και πνευματικά.

Φυσικά, αν αντιμετωπίζεις σοβαρά προβλήματα υγείας που σε εμποδίζουν από το να κοιμάσαι κανονικά και ταυτόχρονα έχεις συνταγή γιατρού για υπνωτικά, ή αν περιστασιακά (μια φορά στο τόσο δηλαδή κι όχι κάθε μέρα) έχεις υπερβολικό άγχος που σε κρατάει ξύπνια τα βράδια, ένα υπνωτικό χάπι θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της αϋπνίας είναι να έρθεις αντιμέτωπη με τους πραγματικούς φόβους σου και τα άγχη που σε βασανίζουν, ώστε να τα καταφέρεις να τα λύσεις και να μην χρειάζεσαι δεκανίκια, όπως τα υπνωτικά για να τα βγάλεις πέρα στην καθημερινότητα σου.

Τέλος, όπως όλα τα φάρμακα έτσι και τα υπνωτικά έχουν περισσότερες ή λιγότερες παρενέργειες, ανάλογα με τη σύσταση τους, αλλά τις λεπτομέρειες για το καθένα μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά και μόνη σου στο χαρτάκι των οδηγιών που συνοδεύουν κάθε συσκευασία.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ