Υπερβολικός φόβος | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:33
15/1/2014

Υπερβολικός φόβος

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Άννα

Μετακινουμαι με ΜΜΜ. Φοβάμαι μην κολλησω κατι που καθομαι σε καθισματα που καθονται τοσοι οπως ΣΜΝ! 

Θεία Λουκία, μόνο σε σένα μπορώ να απευθυνθώ για αυτόν το φόβο μου! Φέτος πέρασα στο πανεπιστήμιο κ μετακινουμαι με ΜΜΜ ! Φοβάμαι μην κολλησω κατι π καθομαι σε καθισματα που καθονται τοσοι οπως ΣΜΝ ! Συν του ότι μια μέρα ειχε σκιστει το κολαν μ κ εκατσα με το εσωρουχο να ακουμπα χωρις να το γνωρίζω, εχω απελπιστεί απαντησε μ σε παρακαλώ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άννα μου, δεν είσαι από ζάχαρη. Επίσης, δεν είσαι εξωγήινος για να κινδυνεύεις από οποιαδήποτε μικροοργανισμό συναντήσεις στο διάβα σου. Είσαι μια νεαρή γήινη γυναίκα που όλα αυτά τα χρόνια, από τη γέννηση μέχρι την ενηλικίωση σου, έχεις αναπτύξει τα απαραίτητα αντισώματα για να τα βγάζεις πέρα απέναντι στα περισσότερα βακτήρια που μπορεί να συναντήσεις στην καθημερινότητα σου (διαφορετικά, θα είχες πεθάνει χρόνια τώρα).

Ιδιαίτερα δε ως προς τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν διατρέχεις κανένα κίνδυνο, εφόσον δεν έρχεσαι σε σεξουαλική επαφή. Βλέπεις τα νοσήματα αυτά (όπως λέει και τ' όνομά τους) απαιτούν ιδιαίτερες συνθήκες για να μεταδοθούν και συγκεκριμένα την άμεση επαφή των σεξουαλικών αδένων, ή τουλάχιστον τις ίδιες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας με μια μολυσμένη επιφάνεια.

Τώρα, βέβαια, αν αρχίσεις να βγάζεις το εσώρουχο σου και να τρίβεις το γεννητικό σου όργανο πανω σε λερωμένες τουαλέτες, κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα παραμείνεις υγιής. Όσο όμως κρατάς το βρακάκι σου στη θέση του και κάθεσαι σε μια στεγνή επιφάνεια, δεν κινδυνεύεις από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Εννοείται βέβαια, ότι μετά από κάθε μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πλένεις τα χέρια σου ή θα τα απολυμαίνεις με κάποιου είδους αντισηπτικό (οινόπνευμα, ή άλλο ειδικό προϊόν), ιδιαίτερα αν πρόκειται να φας, ή να αγγίξεις το πρόσωπο σου ή τα γεννητικά σου όργανα.

Αλλά αυτό το μέσο προφύλαξης αφορά κατά κύριο λόγο άλλες ασθένειες που μεταδίδονται πολύ ευκολότερα, ακόμη και με τον αέρα, όπως η γρίπη για παράδειγμα, για τις οποίες όμως ο μόνος τρόπος απόλυτης προστασίας είναι να μείνεις κλεισμένη μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί.

Χαλάρωσε λοιπόν, απόλαυσε την καθημερινότητα σου και σταμάτα να σκέφτεσαι απίθανα σενάρια. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να βρεις και κανένα αγόρι να ασχολείσαι, για να σου φύγει η πολύ νευρικότητα και το άγχος της προσαρμογής στην ενήλικη ζωή.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ