Υπάρχει λύση; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
19:49
13/7/2012

Υπάρχει λύση;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
vicky

Με αυτό το πρόγραμμα νιώθω πολύ μόνη μου και ότι έχω όλη την ευθύνη και το βάρος του παιδιού. Εκείνος θεωρεί ότι είμαι αχάριστη... 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Είμαι 43 ετών και ο άντρας μου 55, παντρεμένοι 9 χρόνια. Έχουμε ένα κοριτσάκι 4 ετών. Έρχεται το μεσημέρι από τον παιδικό, κοιμάται και έτσι ξεκουράζομαι και εγώ. Όταν ξυπνάει το απόγευμα ο άντρας μου συνήθως είναι στον υπολογιστή και εγώ ασχολούμαι με δουλειές και με το παιδί. Πολλές φορές την βγάζω βόλτα αλλά ο σύζυγος δεν ακολουθεί γιατί το βρίσκει ανιαρό να έρθει μαζί μας στις κούνιες ή στον παιδότοπο. Το βράδυ φτάνει η ώρα 11 για να κοιμηθεί η μικρή και πέφτω και γω για ύπνο γιατί ξυπνάω στις 6:30 για τη δουλειά. Ο άντρας μου εκείνη την ώρα θα χαλαρώσει αλλά εγώ δεν έχω πλέον κουράγιο να του κάνω παρέα. Τα σαββατοκύριακα πάμε στο εξοχικό μας όπου και κει βγαίνω εγώ βόλτες με τη μικρή χωρίς τον άντρα μου γιατί δεν του αρέσει ούτε στη θάλασσα να έρθει.

Εγώ νιώθω με αυτό το πρόγραμμα πολύ μόνη μου και ότι έχω όλη την ευθύνη και το βάρος του παιδιού. Εκείνος θεωρεί ότι είμαι αχάριστη γιατί δεν πάει πουθενά σχεδόν μόνος του, είναι πάντα στο σπίτι. Δεν θέλει όμως ούτε μόνοι μας να βγούμε για ένα ποτό, καλά είμαστε λέει και στο σπίτι. Νιώθω ότι έχουμε αποξενωθεί πολύ και επιπλέον δεν μπορώ να τον προσεγγίσω γιατί αντιδρά πάντα με νεύρα, γίνεται απότομος και η αλήθεια είναι ότι εκνευρίζομαι και εγώ και καταλήγουμε με μούτρα και οι δύο. Γενικά είμαστε πολύ οξύθυμοι και οι δύο αλλά εκείνος γίνεται εύκολα πολύ εριστικός. Νιώθω καταπιεσμένη και ότι είμαι σε αδιέξοδο αλλά δεν μπορώ να φανταστώ όλη τη ζωή μου έτσι. Έχετε κάτι να προτείνετε;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Βίκυ μου, προφανώς δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου έτσι και αυτό δεν είναι αχαριστία, αλλά απόλυτα φυσιολογική στάση μπροστά σε έναν άντρα που είναι συναισθηματικά απών από τη σχέση σας και την οικογένεια σας. Η φυσική του παρουσία μέσα στο σπίτι δεν είναι αρκετή από μόνη της για να ανταποκριθεί στον ρόλο του ως πατέρας και σύζυγος, αφού απ' ότι καταλαβαίνω δεν συμμετέχει σε τίποτα κοινό. Επόμενο είναι λοιπόν να έχεις αγανακτήσει, αφού σύζυγο έχεις και σύντροφο δεν έχεις.

Υποθέτω βέβαια ότι εκείνος δεν ήταν πάντα έτσι, γιατί αν ήταν δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί τον παντρεύτηκες και έκανες παιδί μαζί του. Πιθανόν λοιπόν η συμπεριφορά του να οφείλεται και σε κάποια μορφή κατάθλιψης και θα πρέπει να σε προβληματίσει από ιατρική άποψη, γιατί ούτε εκείνος φαίνεται να είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του.

Επίσης, καλό θα ήταν να βάζεις την κόρη σου λίγο νωρίτερα για ύπνο, για να έχεις το περιθώριο να κάθεσαι για λίγο με τον άντρα σου ως ζευγάρι κάθε βράδυ κι όχι να συνυπάρχετε απλώς κάτω από την ίδια στέγη ως γονείς.

Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι τον έχεις διευκολύνει πάρα πολύ με την προθυμία σου να αναλάβεις εξ ολοκλήρου τη φροντίδα της μικρής και του σπιτιού και θα πρέπει να ξαναμοιράσετε τα χαρτιά στον συγκεκριμένο τομέα.

Όμως, αντί να το συζητάς μαζί του, απλά ανάθεσε του να ασχολείται με το παιδί τουλάχιστον τρεις τέσσερις μέρες την εβδομάδα, ώστε να βρίσκεις κι εσύ το κουράγιο να κάθεσαι μαζί του τα βράδια. Το γεγονός ότι εκείνος βαριέται να βγάζει βόλτα την κόρη του δεν έχει καμιά σημασία. Άλλωστε, φαντάζομαι ότι ούτε κι εσύ διασκεδάζεις με αυτή τη διαδικασία σε καθημερινή βάση. Απλά εκείνος έχει καλομάθει και τώρα είναι φυσικό να αρνείται να ξεβολευτεί.

Το θέμα είναι να είσαι αποφασισμένη να χειριστείς την όλη υπόθεση περισσότερο με πρακτικό, παρά με θεωρητικό τρόπο και με διπλωματική, αντί για διεκδικητική διάθεση. Για παράδειγμα, αν εκείνος αρνείται να βγάλει έξω τη μικρή, άφησε τον να διαλέξει μόνος του τον τρόπο που θα την απασχολήσει όσο εσύ θα κάνεις τις δουλειές του σπιτιού. Έτσι, θα καταλάβει πολύ γρήγορα ότι η παιδική χαρά κι ο παιδότοπος είναι η πιο εύκολη λύση για να φέρει εις πέρας αυτό το έργο, χωρίς να του τσακίσουν τα νεύρα με τα παιδικά παιχνίδια μέσα στους τέσσερις τοίχους.

Ακόμη, ένας άλλος τρόπος για να τον υποχρεώσεις να κάνει αυτό που οφείλει χωρίς πολλά λόγια είναι να φροντίσεις να κανονίζεις διάφορες απογευματινές δουλειές εκτός σπιτιού, ώστε να τους αφήνεις μόνους του δυο τους, έστω και για μια δυο ώρες.

Όλα αυτά καλό είναι ν' αρχίσεις να τα κάνεις σιγά-σιγά, αυξάνοντας σταδιακά τον χρόνο που θα βρίσκονται μόνοι πατέρας και κόρη, ώστε να μην συναντήσεις σοβαρές αντιδράσεις από καμία πλευρά. Μ' αυτόν τον τρόπο σταδιακά οι δυο τους θα δεθούν περισσότερο, ενώ εσύ θα αποφορτιστείς από την αποκλειστική φροντίδα των πάντων και θα έχεις περισσότερη διάθεση να ασχοληθείς με τον άντρα σου τα βράδια.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να συμφωνήσεις μαζί του να βγαίνετε οι δυο σας έξω έστω μια φορά την εβδομάδα, μόνοι σας ή με φίλους, αφού η αλλαγή παραστάσεων ακόμη και σε αραιά διαστήματα πάντα βοηθάει για να βελτιώσει τη διάθεση μας.

Ελπίζω όλα αυτά να λειτουργήσουν και να σε βγάλουν από το αδιέξοδο που νιώθεις. Αν πάλι τα δοκιμάσεις και δεν λειτουργήσουν, εδώ είμαστε πάλι και τα ξανασυζητάμε.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία και πολλή υπομονή!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ