Χάπι της επόμενης μέρας | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
8:30
8/3/2014

Χάπι της επόμενης μέρας

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ανώνυμη

Tου φάνηκε πως ολοκλήρωσε μέσα μου και εγώ έπαθα κρίση πανικού και τρέξαμε κατευθείαν να πάρω το χάπι.  Τι μπορεί να μου προκαλέσει αυτό το χάπι; 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία μου γεια σου.Είμαι 16 χρονών. Έχω ολοκληρωμένη σχέση με το αγόρι μου έναν χρόνο τώρα και ερχόμαστε σε επαφές χωρίς προφυλάξεις γιατί το θεωρούμε πιο ασφαλές. Έχω κάνει εξετάσεις στο παρελθόν και δεν είχα κάποιον ιό για να του μεταδώσω και λογικά και αυτός αφού δεν είχε ερωτική επαφή με άλλη στο παρελθόν. Μια βδομάδα πριν όμως του φάνηκε πως ολοκλήρωσε μέσα μου και εγώ τότε έπαθα κρίση πανικού και τρέξαμε κατευθείαν να πάρω το χάπι. Δεν ήταν σίγουρο πως είχε γίνει το μοιραίο αλλά εγώ τρόμαξα τόσο που το πήρα καλού κακού για να μην έχουμε προβλήματα. Τι μπορεί να μου προκαλέσει αυτό το χάπι; Θα μπορώ να κάνω παιδιά στο μέλλον; Θα μου έρθει περίοδος κανονικά; Μια κοπέλα που ξέρω από τότε που το πήρε χάλασε ο κύκλος της περιόδου της και της έρχεται μια φορά το εξάμηνο και αν και αυτό είναι που με ανησυχεί πολύ. Αν συμβεί κάτι στο μέλλον θα μπορέσω να το ξανά πάρω; Επίσης στο ίντερνετ έχω διαβάσει πως είναι δύο χάπια και παίρνεις το ένα και το άλλο μετά από 12 ώρες. Το κουτί που πήρα εγώ κόστιζε 9 ευρώ αλλά είχε μόνο ένα χάπι μέσα. Είναι διαφορετικά; Σε ευχαριστώ πολύ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, παρότι συχνά λέμε πως το χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι καραμέλα και θα πρέπει να λαμβάνεται με σύνεση, πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι παραμένει ένα πολύ χρήσιμο φάρμακο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και είναι σαφώς προτιμότερο από την περιπέτεια μιας έκτρωσης.

Τώρα για το αν θα σου έρθει κανονικά περίοδος, δεν το ξέρω καθώς κάθε οργανισμός αντιδράει διαφορετικά, ανάλογα και με τη φάση του κύκλου σου στην οποία βρισκόσουν όταν το πήρες. Αυτή η κοπέλα που έμαθες ότι χάλασε τον κύκλο της εξαιτίας του χαπιού, αν όντως ισχύει, μάλλον έκανε υπερβολική χρήση και δεν ήταν από μια φορά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το όλο θέμα μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο του WomenOnly, "Το χάπι της επόμενης μέρας: ο γιατρός απαντά", το οποίο θα σου λύσει κάθε απορία και για τα διαφορετικά είδη χαπιών που υπάρχουν, την αποτελεσματικότητα τους, την επίδραση στη γονιμότητα σου και άλλα πολλά.

Τέλος, το να πιστεύεις ότι το τράβηγμα είναι καλύτερο από το προφυλακτικό ως μέθοδος αντισύλληψης δεν είναι και τόσο σωστή ιδέα, γι' αυτό σου συστήνω να διαβάσεις επίσης το άρθρο του WomenOnly, "Πόσο ασφαλές είναι το τράβηγμα στο σεξ;", το οποίο πιστεύω ότι θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο σε σένα, όσο και στον καλό σου.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ