Τρομοκρατημένη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:49
10/12/2014

Τρομοκρατημένη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Τρομοκρατημένη

Με ρώταγε συνέχεια τι έχω και είχε μονίμως μια έκφραση σαν κλαμμένο κουτάβι που χωρίς να έχεις κάνει κάτι να το βλάψεις σου δημιουργεί τύψεις.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία διαβάζω τακτικά τις συμβουλές σου και πάντα μου αρέσουν. Θα ήθελα με την σειρά μου να σου πω ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω και έχω τρομοκρατηθεί. Στην σχολή μου είναι ένα αγόρι μικρότερο από εμένα που έχει οικογενειακά προβλήματα, γονείς χωρισμένοι και ζει με τον πατέρα του. Από την αρχή τον έβλεπα να με κοιτάει έντονα, πολύ έντονα όμως, παρατηρούσε τι ρούχα φοράω, τις κινήσεις μου και με ακολουθούσε μονίμως. Στην αρχή θεώρησα ότι είναι ο τρόπος του να μου δείξει ότι του αρέσω, όμως στην συνέχεια μου έλεγε ότι είμαι η καλύτερή του φίλη, ότι με αγαπάει και ότι θα δώσει και την ζωή του για εμένα. Αυτά τα λόγια τα έλεγε στην βδομάδα πάνω που γνωριστήκαμε. Ομολογώ ότι με πανικοβάλαν αυτά τα λόγια. Έμαθε μια μέρα ότι θα πήγαινα για κάτι εξετάσεις και έβαλε τα κλάματα λες και πήγαινα να πεθάνω. Είχε μάθει ότι έχω αναιμία και έκλαιγε όλο το Σαββατοκύριακο και μου έγραψε γράμμα όπου έλεγε "αν υπάρχει μεταθάνατον ζωή" και ότι θα δώσει την ζωή του για εμένα. Όλο το γράμμα πήγαινε με τέτοιο ρυθμό. Μου έχει πει ότι με βλέπει στον ύπνο του ότι με βιάζουν και αυτός τους χτυπάει για να με σώσει. Αν δεν μιλήσω την ώρα του μαθήματος με ρωτάει τι έχω. Αν μιλήσω με ρωτάει αν του κρύβω κάτι. Αν τεντωθώ πάλι με ρωτάει τι έχω. Μου έχει φάει την ψυχή μου όλο αυτό και δεν σταματάει με τίποτα. Μια μέρα ενώ ημασταν στον λεωφορείο, δεν τον κοίταγα και κοίταγα στον δρόμο να δω την στάση για να κατέβουμε και με ρώταγε συνέχεια τι έχω και είχε μονίμως μια έκφραση σαν κλαμμένο κουτάβι που χωρίς να έχεις κάνει κάτι να το βλάψεις σου δημιουργεί τύψεις. Εκείνη την ημέρα αποφάσισα να μην υποκύψω και να μιλήσω με τους άλλους συμμαθητές μου. Το αποτέλεσμα; Μου έγραψε γράμμα ότι πονάει η ψυχή του και ότι κλαίει γιατί με αγαπάει και ότι με βλέπει να χαμογελάω στους άλλους και δεν μου φτάνει η δική του παρέα για να γελάω. Θέλει να μην μιλάω με τους άλλους αλλά μόνο μαζί του. Σας παρακαλώ πάρα πολύ, με έχει πιάσει πανικός σε σημείο που σκέφτομαι να εγκαταλείψω την σχολή μου. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω την συμπεριφορά του και δεν είναι κάτι το οποίο μου έχει ξανατύχει. Φοβάμαι να μείνω μόνη μαζί του μην μου αρχίσει να μου λέει πάλι τα γνωστά ότι με αγαπάει και ότι θα κάνει τα πάντα για να είμαστε μαζί, και δεν εννοεί ερωτικά, όπως έχω καταλάβει (ευτυχώς). Συγνώμη για το τεράστιο μήνυμα. Σε παρακαλώ θεία Λουκία να μου απαντήσεις. Είμαι σε απόγνωση. Σε ευχαριστώ πολύ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγαπητή μου, ο νεαρός αυτός είναι σίγουρα ψυχάκιας κι επειδή έχει διαισθανθεί ότι είσαι ευαίσθητο και ψυχοπονιάρικο άτομο έχει προσκολληθεί επάνω σου και επιχειρεί να σε παρασύρει στον δικό του νοσηρό κόσμο. Προφανώς, εξαιτίας της ιδιόρρυθμης προσωπικότητας του, δεν πρέπει να είναι και πολύ δημοφιλής και  σίγουρα κολακεύεται από το γεγονός ότι τον συναναστρέφεται μια φυσιολογική, κοινωνική κοπέλα, ενώ εξίσου σίγουρα σε έχει ερωτευτεί αλλά δεν σου το λέει ευθέως γιατί ξέρει κατά βάθος πως θα φάει άκυρο.
 

Καταλαβαίνω ότι από τον πλευρά σου τον συναναστρέφεσαι επειδή έχεις ευγενική ψυχή, πιθανόν να τον λυπάσαι κιόλας και δεν θέλεις να τον δυσαρεστήσεις. Όμως από τη στιγμή που σε φέρνει σε κατάσταση πανικού, σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να του βάλεις όρια. Διαφορετικά, όσο του επιτρέπεις να σε καταπιέζει με την εξαρτημένη συμπεριφορά του, τόσο πιο δύσκολο θα σου γίνεται να ξεφύγεις από τον ασφυκτικό του κλοιό.

Γιατί πρέπει να πούμε ότι παρότι ο τύπος αυτός μοιάζει εκ πρώτης όψεως καλοκάγαθος και απροστάτευτος, στην ουσία είναι εξαιρετικά επιθετικός απέναντι σου σε συναισθηματικό επίπεδο, αφού ουσιαστικά σε εκβιάζει με τη μιζέρια και τη δυστυχία του.

Αυτά για να καταλάβεις ότι πρέπει να κάνεις στην άκρη τις ενοχές που πιθανόν να νιώθεις για εκείνον και ν' αντιδράσεις διαφορετικά απέναντι του, προκειμένου να προστατέψεις τον εαυτό σου. Βλέπεις μπορεί η παρουσία σου στη ζωή του να του δίνει χαρά, όμως δεν είσαι εσύ υπεύθυνη για τη κατάσταση του, ούτε είσαι υποχρεωμένη να συμπάσχεις μαζί του και να του κάνεις όλες τις χάρες.

Πρακτικά μιλώντας, δεδομένης και της ιδιαιτερότητας του, με την πρώτη αφορμή που θα σου δώσει, σου πει π.χ. ότι θέλει να έρθει μαζί σου κάπου όπου δεν τον θέλεις κοντά σου, πρέπει να του πεις πολύ κοφτά και αποφασιστικά ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση γιατί θέλεις να πας μόνη σου κι όταν σου ζητήσει τον λόγο κι αρχίσει τα κόλπα με το πληγωμένο βλέμμα, θα του ξεκαθαρίσει και πάλι ευθέως, ότι τον συμπαθείς πάντα και σ' αρέσει να κάνετε παρέα κάποιες φορές αλλά σε έχει κουράσει με τις συνεχείς απαιτήσεις του και την προσκόλληση του επάνω σου και γι' αυτό πρέπει να μαζευτεί, διαφορετικά (απείλησε τον ανοιχτά) ότι θα τον κόψεις εντελώς από φίλο.

Όσο κι αν σου κλαφτεί κι αν προσπαθεί να προκαλέσει τον οίκτο σου μετά από αυτό -που σίγουρα θα το κάνει- θα πρέπει να κρατήσεις τη θέση σου και να θυμίζεις στον εαυτό σου ότι αν εκείνος έχει αποφασίσει να δώσει τη ζωή του για σένα, αυτό δεν σου δημιουργεί καμιά υποχρέωση: όσο θεοπάλαβος κι αν είναι, εφόσον κυκλοφορεί ελεύθερος στον έξω κόσμο, η συμπεριφορά του κι οι επιλογές του είναι απολύτως δική του ευθύνη και δεν έχουν να κάνουν μαζί σου. Πόσο μάλλον όταν εσύ του έχεις φερθεί παραπάνω κι από καλά μέχρι τώρα.

Τέλος, να έχεις στο μυαλό σου ότι είναι πολύ πιθανόν το παιδί αυτό να έχει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα κι αν παρατηρήσεις ύποπτες συμπεριφορές (π.χ. απειλεί ν' αυτοκτονήσει, ή αρχίσει να σε παρακολουθεί όπου πας), να μην διστάσεις να έρθεις σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικότερα την Γραμμή Πρόληψης για την Αυτοκτονία, αλλά και την αστυνομία αν νιώσεις να απειλείται η σωματική σου ακεραιότητα, η οποία οφείλει να σε προστατεύσει και να ενημερώσει τους οικείους του για να τον αναλάβουν.

Δυστυχώς, η ηλικία στην οποία βρισκόσαστε –γύρω στα είκοσι- είναι επιρρεπής για εκδήλωση τέτοιων καταστάσεων όταν υπάρχει σχετική προδιάθεση, καθώς η αλλαγή περιβάλλοντος και τρόπου ζωής σε συνδυασμό με τις νέες υποχρεώσεις που δημιουργούνται στη φοιτητική ζωή πυροδοτούν κάποιες φορές ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Εν ολίγοις, βάλε καλά στο μυαλό σου ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι από μόνη σου για να γίνει φυσιολογικός αυτός ο άνθρωπος. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να του προσφέρεις λίγη παρηγοριά και συμπόνια και ίσως να προλάβεις μια τραγική εξέλιξη, αλλά αφού έχεις εξασφαλίσει πρώτα τη δική σου ψυχική ισορροπία βάζοντας του όρια. Διαφορετικά, καλύτερα να στεναχωριέται εκείνος μόνος του, παρά και εσύ μαζί του.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ