Το κόμπλεξ μου με τα κιλά μου | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:50
15/11/2012

Το κόμπλεξ μου με τα κιλά μου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Γιώτα

Το σώμα μου δεν αντιστοιχεί καθόλου σε σώμα χοντρής κοπέλας. Εγώ όμως έχω το έντονο μου κόλλημα! Νιώθω χοντρή!

Αγαπημένη μου θεία, ζητώ τη βοήθεια σου. Το πρόβλημά μου ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο στο σώμα, αλλά στοιχειώνει το μυαλό μου. Είμαι 50 κιλά ακριβώς και έχω ύψος 1.64. Το σώμα μου δεν αντιστοιχεί καθόλου σε σώμα χοντρής κοπέλας. Εγώ όμως έχω το έντονο μου κόλλημα! Νιώθω χοντρή! Θέλω να αδυνατίσω, αλλά δίαιτα δε μπορώ να κάνω. Θα ήθελα να φτάσω στα 47 κιλά. Είμαι παράλογη που το κάνω θέμα. Το ξέρω. Αλλά το μικρόβιο υπάρχει. Πολλές φίλες μου έχουν πει πως αυτό είναι αρρώστια και ότι έτσι ξεκινά η νευρική ανορεξία. Εγώ δε το πιστεύω αυτό, γιατί ξέρω ότι στόχος μου είναι να χάσω μονάχα λίγα κιλάκια. Το θέμα μου με τις δίαιτες είναι ότι δε μου το επιτρέπει η μαμά μου με τη μαγειρική της. Έχω ξεκινήσει πολλές φορές, αλλά γιατί ποτέ δεν υπάρχει κάτι με χαμηλές θερμίδες στο σπίτι, μένω όλη την ημέρα νηστική και καταλήγω τη νύχτα που με πιάνουν οι ζαλάδες, να αδειάζω το μισό ψυγείο. Κάποτε ήμουν 54 κιλά και με δίαιτα έφτασα στα κιλά που είμαι τώρα, τότε όμως η μαμά τηρούσε τη δίαιτά μου.  Παίρνω και συμπληρώματα σιδήρου γιατί έχω μεγάλη έλλειψη. Είναι κ αυτός λόγος που η μαμά μου δε συμφωνεί καθόλου με αυτή την ιδέα του να χάσω κιλά. Χρόνος για Γυμναστήριο δε μου μένει καθόλου, λόγω των φροντιστηρίων. Θεία Λουκία ευχαριστώ για τον πολύτιμο σου χρόνο. Βοήθησε με ή ν'αλλάξω τα δικά μου μυαλά, ή της μητέρας μου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Γιώτα μου, πρώτα απ' όλα να πούμε ότι η μητέρα σου κι οι φίλες σου έχουν απόλυτο δικιο: το βάρος σου είναι ιδανικό για το ύψος σου, όπως μπορείς να δεις και στον αυτόματο Υπολογιστή Ιδανικού Βάρους του WomenOnly, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι έχεις ελαφρύ σκελετό. Μάλιστα, αν υποθέσουμε ότι  έχεις μεσαίο σκελετό, μπορούμε να πούμε ότι είσαι στα κατώτερα όρια της κλίμακας και θα πρέπει να προσέξεις. Για του λόγου το αληθές δες τι λέει για σένα ο αυτόματος υπολογιστής του Δείκτη Μάζας Σώματος και θα καταλάβεις... Το ότι είσαι στο όριο του "λιπόσαρκη" (δηλαδή αυτής που της λείπει η σάρκα), σημαίνει ότι δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις άλλο βάρος, πόσο μάλλον που έχεις και το θεματάκι με τον σίδηρο και οφείλεις να τρέφεσαι σωστά και ισορροπημένα, ώστε να μπορείς να αποδώσεις και στα διαβάσματα σου.
Ήδη, η τακτική που ακολουθείς με το να μένεις νηστική όλη μέρα και τη νύχτα να σαβουρώνεις ό,τι έχει το ψυγείο, δεν σε βοηθάει. Και δεν βοηθάει ούτε την υγεία σου, ούτε τη διατήρηση της γραμμής σου. Στο εξής λοιπόν φρόντισε να τρως τακτικά και από λίγο, απ' όλες τις κατηγορίες τροφών και πάψε να βασανίζεις τον εαυτό σου με περιττές νηστείες και την εμμονή του αδυνατίσματος.
Γιατί, περί εμμονής πρόκειται και προφανώς οι φίλες σου που σε ξέρουν κιόλας, έχουν ένα δίκιο να λένε ότι έτσι ξεκινά η νευρική ανορεξία. Όλα αυτά τα δυστυχισμένα κορίτσια που φτάνουν να λιμοκτονούν τελικά, από λίγα "κιλάκια" ξεκινάνε να χάσουν και μετά αποκτούν κόλλημα με τη ζυγαριά, λες και απ' αυτή εξαρτάται ολόκληρη η ύπαρξη τους.
Βέβαια, μια τέτοια συμπεριφορά δείχνει ότι υπάρχουν κάποια άλλα προβλήματα από κάτω (διάφορες ανασφάλειες, χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη κ.λπ.) που αυτά τα κορίτσια δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναγνωρίσουν, αλλά παρόλα αυτά τους προκαλούν έντονο ψυχικό άγχος κι έτσι μεταθέτουν όλη την αγωνία τους στον δείκτη της ζυγαριάς. Και όπως είναι επόμενο, όσο δεν αναγνωρίζουν και δεν αντιμετωπίζουν τα πραγματικά προβλήματα που τις βασανίζουν, τόσο το άγχος επιμένει και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που πολλές φορές έχει μοιραίες συνέπειες.
Σκέψου λοιπόν πολύ καλά για ποιο λόγο πιστεύεις ότι λίγα κιλά λιγότερα θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή σου και αν αξίζει πραγματικά τον κόπο κάτι τέτοιο. Γιατί αν είναι να βάλεις σε κίνδυνο τη σωματική και την ψυχική υγεία σου για να φορέσεις ένα νούμερο μικρότερο τζιν, μην σώσεις και το φορέσεις. Καλύτερα να είσαι λίγο περισσότερα κιλά από αυτό που ονειρεύεσαι και να νιώθεις υγιής και γεμάτη ενεργητικότητα, πάρα να είσαι αδύνατη και να σέρνεσαι σωματικά και πνευματικά.
Γενικότερα, βάλε καλά μέσα στο μυαλό σου ότι είσαι κάτι πολύ περισσότερο από τον αριθμό που δείχνει μια ζυγαριά -όποιος κι αν είναι αυτός- και αν πιστεύεις ότι κάποιος πρόκειται να σ' εκτιμήσει περισσότερο ή να σ' αγαπήσει γιατί θα είσαι λίγα κιλά λιγότερα, τότε αυτός ο κάποιος δεν αξίζει να τον αγαπήσεις εσύ καταρχήν.
Σοβαρέψου λοιπόν. Αναγνώρισε και αντιμετώπισε με θάρρος τις πραγματικές αγωνίες και τους πραγματικούς φόβους που φωλιάζουν μέσα σου, αλλά και όλα εκείνα τα χαρίσματα που σίγουρα έχεις εξωτερικά και εσωτερικά, σαν άνθρωπος και σαν προσωπικότητα και ξέχνα τι λέει η ζυγαριά σου. Και να θυμάσαι πάντα, ιδιαίτερα όταν σου μπαίνει η ιδέα να ζυγιστείς, ότι ένα χαρούμενο, ενδιαφέρον, ευγενικό και έξυπνο κορίτσι, είναι το πιο ελκυστικό κι αξιαγάπητο κορίτσι απ' όλα. Κι  αυτός πρέπει να γίνει ο πρωταρχικός στόχος σου στο εξής.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ