Θυμός | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:28
2/7/2013

Θυμός

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ειρηνη

Δεν μπορώ να ελέγξω το θυμό μου. Όταν θυμώνω με κάτι αρχίζω και σπάω πράγματα, βρίζω και μετά καταλήγω να κλαίω απο τα νεύρα μου.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία καλησπέρα, σου στέλνω αυτό το μήνυμα διότι εδώ και λίγες μέρες έχω σοβαρό πρόβλημα με τα νεύρα μου. Θυμώνω πολύ εύκολα, για ασήμαντα πράγματα και δεν μπορώ να ελέγξω το θυμό μου. Πάντα ήμουν έτσι αλλά τώρα τελευταία έχει παραγίνει το κακό. Όταν θυμώνω με κάτι αρχίζω και σπάω πράγματα, βρίζω και μετά καταλήγω να κλαίω απο τα νεύρα μου. Επίσης δεν μου αρέσει τίποτα και γκρινιάζω όλη την ώρα. Δεν ξέρω τι φταίει... Δεν έχω περίοδο, ούτε έλλειψη ύπνου. Βέβαια, σκέφτηκα ότι ίσως φταίει το ότι είμαι κλεισμένη στο σπίτι και έχω καιρό να βγω (διότι είχα ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητό μου) αλλά μπορεί και όχι. Θέλω να μου πεις τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω. Ευχαριστώ πολύ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ειρήνη μου, σίγουρα η κλεισούρα δεν κάνει καλό στα νεύρα, αλλά τόσο ακραίες αντιδράσεις είναι ένδειξη ότι πράγματι, κάτι δεν πάει καλά.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι κάποιο πρόβλημα με τον θυρεοειδή σου, γι' αυτό δεν θα ήταν κακή ιδέα να κάνεις έναν έλεγχο ώστε να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο.
 

Το δεύτερο πράγμα που σκέφτομαι (και που μπορεί να ισχύει σε συνδυασμό με το παραπάνω), είναι ότι δεν έχεις διδαχθεί έναν υγιή τρόπο να εκφράζεις τον θυμό σου, ώστε να τον κάνεις να λειτουργεί εποικοδομητικά για σένα.

Βλέπεις ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα αυτοπροστασίας, αλλά μπορεί να εκφραστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με την εκπαίδευση που έχουμε –ή δεν έχουμε- πάρει από το περιβάλλον μας.

Αν λοιπόν υποψιάζεσαι ότι παράλληλα με οτιδήποτε άλλο πυροδοτεί αυτές τις ακραίες αντιδράσεις, ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τον θυμό σου έχει να κάνει και με τις επιδράσεις του περιβάλλοντος σου, τότε το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιον καλό ψυχοθεραπευτή, ο οποίος θα σε βοηθήσει να λύσεις τους κόμπους που σε κρατούν δέσμια των συναισθημάτων σου και έτσι θα μπορείς να δρας ανάλογα με αυτό που πραγματικά επιθυμείς και ονειρεύεσαι για τον εαυτό σου.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ