Θηλασμός;! | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:56
23/7/2013

Θηλασμός;!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Διονυσία

Ολες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν, άλλες όμως διακόπτουν τον θηλασμό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποια μητέρα θα κάνει κάτι τέτοιο. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία μου θα ήθελα πολύ να με διαφωτίσεις σχετικά με το θέμα του θηλασμού. Έχω διαβάσει πως όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν, άλλες όμως διακόπτουν τον θηλασμό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποια μητέρα θα κάνει κάτι τέτοιο. Η δική μου, μου έχει πει πως εγώ δεν θήλασα σχεδόν καθόλου. Γιατί; Μπορείς να μου πεις δυο λόγια πάνω σε αυτό το θέμα γιατί τα έχω αρκετά μπερδεμένα στο μυαλό μου. Θα ήθελα να είμαι ενήμερη όμως ντρέπομαι να ρωτήσω κάποιον. Ευχαριστώ εκ των προτέρων θεία μου!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Διονυσία μου, ο θηλασμός δεν είναι μόνο ωφέλιμος για το μωρό, αφού του προσφέρει αντισώματα, βοηθάει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του και ενισχύει τον συναισθηματικό δεσμό με την μητέρα, αλλά προσφέρει πολλά και στην ίδια τη γυναίκα που θηλάζει.

Πιο συγκεκριμένα, ως προς τη μητέρα, ο θηλασμός βοηθάει στην γρηγορότερη επαναφορά των εσωτερικών γεννητικών οργάνων μετά τον τοκετό και επιταχύνει την απώλεια βάρους που μπορεί να αυξήθηκε με την εγκυμοσύνη (οι θηλάζουσες καίνε περισσότερες θερμίδες ακόμη κι από τις έγκυες γυναίκες), ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα πρακτικός για το τάισμα του μωρού, αφού δεν χρειάζεται αποστειρώσεις και άλλες προετοιμασίες.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, ο θηλασμός είναι αρκετά απαιτητικός από σωματική και συναισθηματική άποψη για τη νέα μητέρα, καθώς χρειάζεται αρκετή υπομονή και επιμονή μέχρι να "πάρεις τον αέρα του" και να του δώσεις έναν τακτικό ρυθμό. Έτσι πολλές γυναίκες εγκαταλείπουν την προσπάθεια μετά από λίγο καιρό, καθώς τα μωρά που θηλάζουν χρειάζονται πιο συχνά ταΐσματα στον πρώτο μήνα της ζωής τους, σε σχέση με εκείνα που τρέφονται με το μπιμπερό, κάτι που σημαίνει περισσότερο ξενύχτι και ακόμη περισσότερη σωματική και ψυχική εξάντληση.

Ταυτόχρονα, πολλοί γιατροί είναι περισσότερο πρόθυμοι να σου δώσουν λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα αποστειρώσεις το μπουκάλι και πώς θα ταΐσεις με το ξένο γάλα, παρά για το πώς θα θηλάσεις (τα "δωράκια" που παίρνουν από τις εταιρείες οι οποίες παράγουν το συνθετικό γάλα δεν βοηθούν τη μνήμη τους).

Όμως, αυτή η παράλειψη, οδηγεί πολλές πρωτόπειρες μητέρες σε απόγνωση, καθώς δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν διάφορα πρακτικά προβλήματα που παρουσιάζονται συχνά στον θηλασμό (πληγωμένες θηλές, πετρωμένο γάλα κ.α.), με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται και να εγκαταλείπουν την όλη προσπάθεια.

Εν κατακλείδι, ο θηλασμός είναι ιδανικός για το τάισμα του μωρού, αλλά οι πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέες μαμάδες μπορεί να τις αποτρέψουν από το να τον συνεχίσουν για μεγάλο διάστημα. Είναι μια ανθρώπινη και απόλυτα προσωπική επιλογή που με τίποτα δεν πρέπει να σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα για την ικανότητα ή τη διάθεση τους να φροντίσουν το παιδάκι τους. Άλλωστε, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να έχουμε ένα χορτάτο μωρό και μια ευτυχισμένη μητέρα κι όλα τα άλλα έπονται.

Ωστόσο, αν με ρωτάς κατά πόσο αξίζει να δοκιμάσεις να θηλάσεις το δικό σου μωράκι όταν έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα, θα σου πω ανεπιφύλακτα ναι και με το παραπάνω μάλιστα!
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ