Θέλουν να κρεμάσουν σεντόνι! | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
22:59
18/9/2012

Θέλουν να κρεμάσουν σεντόνι!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ελένη

Μου έκανε πρόταση γάμου, εγώ δέχτηκα και του ανακοίνωσα πως είμαι έγκυος! Το πρόβλημα είναι οι γονείς μου, που επιμένουν και απαιτούν να κρεμάσουν σεντόνι τη νύχτα του γάμου.

Θεία Λουκία καλησπέρα. Συγχαρητήρια για τη στήλη σου, τη βρίσκω πλήρη και κατατοπιστική! Μας βοηθάει πολύ! Σ' ευχαριστούμε γι' αυτό. Δυστυχώς και θα δεις το γιατί, κατάγομαι από μία περιοχή της Ελλάδας όπου οι αντιλήψεις περί γάμου και εξωσυζυγικών σχέσεων είναι στο μεσαίωνα! Μία περιοχή όπου την πρώτη νύχτα του γάμου κρεμάνε το σεντόνι για να το δουν οι συγγενείς, κυρίως του γαμπρού και να δουν ότι η νύφη ήταν παρθένα! Το έζησα στο γάμο της ξαδέλφης μου και ομολογώ ότι σοκαρίστηκα, το βρίσκω πολύ προσβλητικό για μία γυναίκα εν έτη 2012! Τί λες;

Είμαι μία κοπέλα 23 χρονών, που έχω τελειώσει το πανεπιστήμιο, ευτυχώς, όμως με πιέσεις από τους γονείς. Έχω μία σχέση εδώ και 7 χρόνια, από το σχολείο δηλαδή, μ' ένα υπέροχο παιδί. Πριν 3 μήνες μου έκανε πρόταση γάμου, εγώ δέχτηκα και του έκανα και το καλύτερο δώρο. Του ανακοίνωσα πως είμαι έγκυος! Εκείνος ξετρελάθηκε, το ίδιο κι εγώ. Το πρόβλημα είναι οι γονείς μου, που επιμένουν και απαιτούν να κρεμάσουν σεντόνι τη νύχτα του γάμου. Εγώ πως να τους πω ότι όχι μόνο ότι δεν είμαι παρθένα, αλλά ότι είμαι κι έγκυος; Το αγόρι μου δε θέλει να κρεμάσουν το σεντόνι, γιατί δεν είμαι ζώο, όπως λέει. Είμαι σε απόγνωση. Τί να κάνω; Σκεφτόμαστε να κάνουμε πολιτικό γάμο. Σε παρακαλώ απάντησέ μου. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελένη μου, δυσκολεύομαι να πιστέψω όσα μου λες, αλλά σε περίπτωση που μιλάς σοβαρά, θα σου απαντήσω ότι δεν χρειάζεται να λογοδοτήσεις σε κανέναν. Άλλο η ξαδέλφη σου κι άλλο εσύ. Ενήλικη γυναίκα είσαι και έχεις κάθε δικαίωμα να επιλέξεις αν, πότε, πού και με ποιον τρόπο θα παντρευτείς. Άλλωστε οι γονείς σου θα πρέπει να είναι νοητικώς καθυστερημένοι, ή να ζουν σε πλήρη απομόνωση από όλα τα σύγχρονα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να πιστεύουν πράγματι ότι παραμένεις παρθένα μετά από επτά χρόνια σχέσης.

Θα σου έλεγα λοιπόν, αντί να αναστατώνεσαι, απλά να πάρεις το όλο θέμα στην πλάκα και τους ξεκαθαρίσεις, με λίγα λόγια και χωρίς πολλές εξηγήσεις, ότι φυσικά θα αστειεύονται αν περιμένουν από εσένα και τον αγαπημένο σου να ακολουθήσεις αυτό το έθιμο. Άλλωστε θα ήταν εντελώς γελοίο και για εκείνους να επιδεικνύουν ματωμένα σεντόνια με τη νύφη έγκυο, θα τους πεις.

Τώρα, αν εκείνοι είναι διατεθειμένοι να έρθουν σε ρήξη μαζί σου και με το μελλοντικό εγγονάκι τους μόνο και μόνο για να τιμήσουν ένα απαρχαιωμένο έθιμο, κακό δικό τους. Ούτως ή άλλως μπορείς να μην παντρευτείς καν στον τόπο καταγωγής σου, ή και να κάνεις πολιτικό γάμο, όπως έχεις ήδη σκεφτεί.

Όπως λέει και η σοφή παροιμία, "σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να 'χει ο πεθερός".

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ