Θέλω να μάθω... | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:10
2/7/2012

Θέλω να μάθω...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Βάσια

Μου μπήκε η ιδέα ότι ο πατέρας μου απαταει την μαμα μου με αυτή την γυναίκα... Θέλω να μάθω αν όντως γίνεται κάτι. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου θεία Λουκία χρειάζομαι την βοήθεια σου...είμαι 16 χρονών οι γονείς μου είναι μαζί 20 χρόνια,τα τελευταία όμως 3 χρόνια κάτι δεν πάει καλά μεταξύ τους... Ο πατέρας μου κοιμάται στον καναπέ κ η μάνα μου στο δωμάτιο τους,ο πατέρας μου συνεχώς λείπει απ'το σπίτι κ γυρίζει ξημερωματα, χαλάει πολλά λεφτά κ δεν μας λέει που, δεν παίζει χαρτιά ή κάτι τέτοιο... Κάποια στιγμή περάσαμε απ'το στέκι που κάθεται με τους φίλους του κ σταματήσαμε, είδα μια κοπέλα να δουλεύει εκεί, εγώ προσωπικα δεν την συμπαθησα φαινόταν λίγο πεταχτή, από ότι κατάλαβα όμως ο πατέρας μου την συμπαθεί πολύ κ έχουν πολύ καλές σχέσεις, έπιασα κ μερικά υπονοούμενα... Μου μπήκε η ιδέα ότι ο πατέρας μου απαταει την μαμα μου με αυτή την γυναίκα... Θέλω να μάθω αν όντως γίνεται κάτι. Σκέφτηκα να τον παρακολουθήσω αλλά το στέκι τους είναι έξω απ'την πόλη κ δύσκολα πας με τα πόδια... Πως θα μπορούσα να μάθω; Κάθε μέρα νιώθω όλο κ χειρότερα ψυχολογικά... Είχα σκεφτεί να του μιλήσω αλλά αν δεν είμαι σίγουρη για κάτι. Δεν μπορω να του μιλήσω γτ αν δεν γίνεται κάτι με αυτή την γυναίκα θα τον προσβάλω... Με τι άλλο τρόπο θα μπορούσα να μάθω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Βάσια μου, καταλαβαίνω την ταραχή σου καθώς μεγαλώνοντας συνειδητοποιείς ότι η σχέση των γονιών σου δεν είναι τόσο ρόδινη όσο θα ήθελες να πιστεύεις. Όμως, αυτή η κατάσταση που υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αφορά τους γονείς σου και μόνο και κακώς θέλεις να ανακατευτείς.

Είναι πράγματι πολύ πιθανό ο πατέρας σου να διατηρεί δεσμό, μπορεί μ' αυτή την κοπέλα που νομίζεις ή με άλλη, αλλά τι θα καταλάβεις αν διαπιστώσεις την ταυτότητα της; Άλλωστε, είμαι σίγουρη ότι η μητέρα σου γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει, ή τουλάχιστον το υποψιάζεται, αφού απ' ότι φαίνεται οι γονείς σου δεν έχουν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους και προφανώς ο καθένας τους καλύπτει τις ανάγκες του με διαφορετικό τρόπο. Άρα, αφού οι δυο τους έχουν έχουν βρει ένα σημείο ισορροπίας, απλά φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν.

Για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ, φαντάσου να είχες εσύ έναν δεσμό με κάποιον και ο πατέρας σου να διαφωνούσε και να σε σου έστηνε καρτέρι για να σου κάνει σκηνή και να σε χωρίσει... Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, ούτε κι έχουν κάποιο νόημα.

Αυτό που έχει νόημα είναι να πάρεις απόφαση ότι ο γάμος των γονιών σου είναι ένας δυστυχισμένος γάμος κι ότι αυτό δεν έχει σε τίποτα να κάνει μαζί σου, ούτε μπορείς να το διορθώσεις. Είναι δηλαδή ένα θέμα καθαρά προσωπικό, δικό τους πάνω στο οποίο δεν έχεις καμιά αρμοδιότητα και καμιά επιρροή.

Επίσης, κάτι ακόμα που θα είχε νόημα και σίγουρα θα ανακουφίσει την αναστάτωση σου, είναι να κάνεις μια κουβέντα με τον καθένα από τους γονείς σου χωριστά, σχετικά με την οικογένεια σας, ώστε ξέρεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι και να τους δώσεις να καταλάβουν ότι είσαι σε θέση πια να αντιληφθείς τι συμβαίνει.

Σ' αυτή την κουβέντα, όπου δεν θα πρέπει να είσαι καθόλου επικριτική με κανέναν από τους δύο, μπορείς να τους πεις ότι ξέρεις πως τα πράγματα δεν είναι καλά μεταξύ τους και να τους ρωτήσεις τι έχουν συμφωνήσει να κάνουν στο μέλλον, γιατί αυτή η αβεβαιότητα σου έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια, σε βασανίζει καθημερινά και δεν σε αφήνει να ζήσεις, ξένοιαστα όπως αρμόζει στην ηλικία σου.

Τέλος, να θυμάσαι ότι το χάσμα ανάμεσα στους γονείς σου σίγουρα δεν δημιουργήθηκε από την όποια ερωμένη του πατέρα σου -αν υπάρχει. Αντίθετα, αν εκείνος απέκτησε ερωμένη, είναι γιατί υπήρχε ήδη ένα μεγάλο κενό στη σχέση του με τη μητέρα σου, κάτι για το οποίο συνήθως ευθύνονται και οι δύο σε ένα ζευγάρι. Συνεπώς, ακόμη κι αν σου βγαίνει αυθόρμητα να κατηγορείς τον πατέρα σου για την συμπεριφορά του, μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, να εκφέρεις γνώμη, ή να πάρεις θέση ανάμεσα τους, γιατί όπως είπαμε είναι δικό τους θέμα το τι κάνουν στη προσωπική τους ζωή.

Το μόνο που σου χρειάζεται να μάθεις είναι τι σχέδια έχουν για την οικογένεια σας κι αν έχουν σκοπό να χωρίσουν, πώς αυτό θα επηρεάσει πρακτικά τη δική σου ζωή. Από εκεί και πέρα, σταμάτα ν' ασχολείσαι με αυτή την υπόθεση, συγκεντρώσου στους στόχους σου και συνέχισε να κάνεις ό,τι έκανες πάντα κι ότι σου δίνει ευχαρίστηση. Οτιδήποτε άλλο μόνο περισσότερους μπελάδες θα σου φέρει.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ