Θάλασσα και περίοδος... | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
12:46
8/6/2011

Θάλασσα και περίοδος...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
nansi

Προκειται να παω διακοπές και δυστυχώς θα αδιαθετήσω εκεινες τις μέρες. Σκέφτηκα το ταμπόν αλλά δεν εχω ιδεα για το ποσο ασφαλές ειναι, πως χρησιμοποιείται, τι μειονεκτηματα εχει...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου Θεια Λουκία! Θελω λίγο την βοήθεια σου! Προκειται να παω διακοπές και δυστυχώς θα αδιαθετήσω εκεινες τις μέρες. Επειδή δεν μπορώ να αλλάξω τις ημερ/νιες πρεπει να βρω μια λύση... Σκέφτηκα το ταμπόν αλλά δεν εχω ιδεα για το ποσο ασφαλές ειναι, πως χρησιμοποιείται, τι μειονεκτηματα εχει και επιπλεον φοβαμαι μην προκληθει καμια ουρολοιμωξη οσο θα ειμαι μεσα στη θαλασσα (Να αναφέρω ότι ειμαι σεξουαλικα ενεργή).Θα ηθελα να με ενημερωσεις σχετικα με ολα αυτά και γενικα αν έχεις να μου προτεινεις καποια άλλη λύση... Ευχαριστώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δεν έχω να σου προτείνω κάποια άλλη λύση. Εξάλλου, όπως θα διαπιστώσεις και μόνη σου, τα ταμπόν είναι πολύ αποτελεσματικά και ασφαλή όχι μόνο για τα θαλάσσια μπάνια αλλά και γενικότερα κατά τη διάρκεια της περιόδου, με την προϋπόθεση να θυμάσαι να τα αλλάζεις συχνά.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν δύο μάρκες ταμπόν, από δύο διαφορετικές εταιρείες και διαφορετικού τύπου. Ο ένας τύπος διαθέτει "εισαγωγέα", δηλαδή έναν χαρτονένιο κύλινδρο που διευκολύνει την τοποθέτηση τους, ενώ ο άλλος δεν διαθέτει εισαγωγέα, αλλά κάνει τα ταμπόν πιο διακριτικά στη μεταφορά τους. Η επιλογή είναι θέμα γούστου. Μέχρι να καταλήξεις, δοκίμασε και τους δύο τύπους σε διαφορετικές απορροφητικότητες και διάλεξε αυτόν που σε εξυπηρετεί καλύτερα, ή και κάποιον συνδυασμό τους.

Λεπτομερείς οδηγίες για την τοποθέτηση των ταμπόν θα βρεις μέσα σε κάθε κουτί και καλά θα κάνεις να τις διαβάσεις και να τις ακολουθήσεις προσεκτικά. Πρόκειται για πολύ απλή διαδικασία και μετά τις πρώτες φορές δεν θα σε προβληματίσει καθόλου, αρκεί πάντα να τοποθετείς το ταμπόν βαθιά μέσα στον κόλπο, ώστε να μην το νιώθεις καθόλου.

Καλό θα ήταν επίσης, να προμηθευτείς τουλάχιστον δύο είδη ταμπόν με διαφορετική απορροφητικότητα και να τα χρησιμοποιείς ανάλογα με τη ροή που θα έχεις κάθε μέρα, αυτά με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα για τις μέρες με πιο έντονη ροή και τα άλλα για τις υπόλοιπες. Γενικότερα, είναι καλό να αλλάζεις ταμπόν κάθε 4-6 ώρες, οπότε με μερικές δοκιμές θα διαπιστώσεις ποιος τύπος και ποιος ρυθμός αλλαγής σου ταιριάζει καλύτερα.

Το μόνο μειονέκτημα που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν είναι να τα ξεχάσεις για περισσότερη ώρα μέσα στον κόλπο, κάτι που σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε τοξικό σοκ, αλλά αυτό είναι απίθανο να συμβεί αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες.

Ως προς την ουρολοίμωξη που λες, τα ταμπόν δεν παίζουν κανένα ρόλο, ούτε διατρέχεις κάποιον αυξημένο κίνδυνο λόγω της περιόδου. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι η καλή υγιεινή της περιοχής, δηλαδή πλύσιμο με νερό και μαλακό σαπούνι ιδιαίτερα πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή, κάτι που ούτως ή άλλως θεωρείται επιβεβλημένο για όλες τις ημέρες του μήνα.

Επίσης, είτε έχεις περίοδο είτε όχι, να μην κάθεσαι ποτέ απευθείας με το μαγιό -ιδιαίτερα όταν είναι βρεγμένο- πάνω στην άμμο, σε ξαπλώστρα ή στο σκαμπό του μπαρ, γιατί μπορεί έτσι να κολλήσεις κάποιο μικρόβιο από άλλους που κάθονταν στο ίδιο σημείο πριν από εσένα. Για να έχεις λοιπόν το κεφάλι σου ήσυχο να τοποθετείς πάντα κάποια πετσέτα, ή παρεό ανάμεσα σε σένα και το κάθισμα σου και να θυμάσαι να πλένεις το μαγιό σου καθημερινά μετά τη θάλασσα με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό για ευαίσθητα ή έστω κάποιο αφρόλουτρο. Έτσι και το μαγιό σου θα κρατήσει περισσότερο και θα γυρίσεις από τις διακοπές χωρίς δυσάρεστες αναμνήσεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ