Θα χωρίσουν; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
9:35
18/5/2013

Θα χωρίσουν;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Σοφία

Ο μπαμπάς μου πετάει υπονοούμενα πως θα χωρίσει τη μαμά μου και ακούγοντας αυτό η μαμά μου γίνεται πυρ και μανία και αρχίζει να λέει πως δεν τον κρατάει κανένας και πως δεν τον χρειαζόμαστε

Δες απίθανα γυναικεία Sex Toys, μόνο για εσένα και μόνο στο LoveJoy!

Θεία Λουκία, καταρχήν συγχαρητήρια για τη στήλη σου. Έχεις βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και ελπίζω να βοηθήσεις και εμένα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Είμαι 14 χρονών και το πρόβλημα είναι οι τσακωμοί των γονιών μου [όχι ότι μαλώνουν συνέχεια αλλά τώρα τελευταία όλο και πιο συχνά]. Από μικρή δεν τους θυμάμαι να μαλώνουν, αντίθετα ήταν αγαπημένοι. Νομίζω πως το όλο ζήτημα άρχισε πριν από περίπου 3-4 χρόνια. 3-4 χρόνια πιο πριν άρχισαν να τσακώνονται όλο και πιο πολύ σε κατάσταση που ο μπαμπάς μου μερικές φορές τραβούσε τη μαμά μου από τα μαλλιά. Αυτό έγινε μερικές φορές και είχαν 2 χρόνια να μαλώσουν πολύ έντονα. Αλλά τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει και πάλι. Ο μπαμπάς μου πετάει συνέχεια υπονοούμενα πως θα χωρίσει τη μαμά μου [μπροστά μου!] και ακούγοντας αυτό η μαμά μου γίνεται πυρ και μανία και αρχίζει να λέει να φύγει, πως δεν τον κρατάει κανένας και πως δεν τον χρειαζόμαστε και άλλα τέτοια. Και ο μπαμπάς μου που θυμώνει εύκολα συνεχίζει και συνεχίζουν για πολύ ώρα έτσι, ρίχνοντας σπόντες ο ένας στον άλλον. Το αποκορύφωμα ήταν την τελευταία εβδομάδα όταν ο μπαμπάς μου είπε πως η μαμά μου δεν τον υποστηρίζει και πως θα χωρίσει και να δει τι θα τρώμε τότε και αυτό συνεχίστηκε. Όλα αυτά έγιναν στο αυτοκίνητο ενώ εγώ καθόμουν στα πίσω καθίσματα. Σε όλη τη συζήτηση δεν πήρα το μέρος κανενός όμως έκανα πως κοιμάμαι και είχα ξαπλώσει προκειμένου να μην κλάψω δυνατά και για να καλύψω τα δάκρυα μου. Λυπάμαι και στεναχωριέμαι. Δεν ξέρω πως να βοηθήσω. Αυτο που μου φάνηκε παράξενο είναι πως τη μέρα μετά τον καβγά κάνουν σαν να μην έγινε τίποτα, σαν όλα να ήταν ένα κακό όνειρο που πέρασε. Όμως αυτό δεν έγινε και την τελευταία φορά και η ατμόσφαιρα παραμένει φορτισμένη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Σε παρακαλώ απάντησε μου και συγγνώμη για το μεγάλο γράμμα. Θα περιμένω με αγωνία...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Σοφία μου, από τα λίγα που μου λες καταλαβαίνω ότι οι γονείς σου νιώθουν έντονα συναισθήματα ο ένας για τον άλλον κι αυτό είναι καλό σημάδι, γιατί δείχνει ότι τους ενώνουν πολλά. Ωστόσο, δεν μπορώ να ξέρω τι είδους προβλήματα προκαλούν τόση ένταση ανάμεσα τους, ούτε και μπορώ να προβλέψω αν θα χωρίσουν ή όχι.

Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι μπορείς να τους βάλεις σε κάποια τάξη, ζητώντας κι από τους δύο, ενώ θα είναι και οι δύο μπροστά, να σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν μωρά και να τσακώνονται μπροστά σου, γιατί σε αναστατώνουν και σου δημιουργούν ανασφάλεια. Επίσης, μπορείς να τους ζητήσεις να συγκρατούν περισσότερο τα νεύρα τους και να συζητάνε πιο πολιτισμένα, γιατί έτσι όπως κάνουν σού δίνουν το κακό παράδειγμα και δεν σε βοηθάνε.

Έτσι, χωρίς να πάρεις το μέρος κανενός τους -που θα ήταν λάθος από την πλευρά σου- ίσως καταφέρεις να τους υπενθυμίσεις ότι με τους καυγάδες δεν λύνονται τα προβλήματα, παρά μόνο με τον διάλογο, την κατανόηση και τη διαπραγμάτευση.

Και για να μην ανησυχείς άδικα, έχε υπόψη σου ότι όλα τα ζευγάρια μαλώνουν κατά καιρούς κι ότι σε δύσκολες εποχές όπως αυτές που περνάμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ο εκνευρισμός μεγαλώνει, μας κάνει να χάνουμε πιο εύκολα τον έλεγχο και έτσι να ξεσπάμε σ' εκείνους που αγαπάμε περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, εσύ προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές και να θυμάσαι ότι ακόμη κι αν οι γονείς σου χωρίσουν -που δεν το θέλουμε καθόλου βέβαια- μπορεί να είναι επώδυνο ιδιαίτερα στην αρχή, αλλά δεν θα είναι το τέλος του κόσμου, ούτε και θα πρέπει να το πάρεις προσωπικά. Εσύ ό,τι κι αν συμβεί θα είσαι πάντα το παιδί τους και θα σε αγαπούν πάντα το ίδιο, ακόμα κι αν δεν θέλουν να ζουν άλλο μαζί σαν ζευγάρι.

Καλό κουράγιο!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ