ταμπον | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:28
18/4/2011

ταμπον

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
anny

Ποτε μου δεν εχω χρησιμοποιησει ταμπον. Βασικα δεν εχω καταλαβει πότε και πως χρησιμοποιειται και γενικα σε τι βοηθαει.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεια λουκια, εχω ολοκληρωμενες σχεσεις αλλα ποτε μου δεν εχω χρησιμοποιησει ταμπον. Βασικα δεν εχω καταλαβει πότε και πως χρησιμοποιειται και γενικα σε τι βοηθαει. Σε παρακαλω, πες λιγα πραγματα για αυτο το θεμα γιατι δεν εχω βρει καπου αλλου πληροφοριες που να καλυπτουν τις απορριες μου... Ευχαριστω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Χμμ... σαν να μου φαίνεται ότι είσαι λίγο τεμπελίτσα, γιατί αν έβαζες τη λέξη "ταμπόν" στην αναζήτηση που υπάρχει πάνω δεξιά σε όλες τις σελίδες του WomenOnly θα έβρισκες διάφορα άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς και δίνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Αλλά χαλάλι σου! Ας σε κακομάθω και λιγάκι...

Το ταμπόν που λες, δεν έχει καμιά σχέση με το σεξ αφού χρησιμοποιείται όπως και οι σερβιέτες, για να απορροφά το αίμα της περιόδου. Είναι φτιαγμένο από αποστειρωμένα υλικά και μπορεί να συγκρατήσει μεγάλες ποσότητες υγρών, γι' αυτό εφαρμόζεται εναλλακτικά και στις πρώτες βοήθειες σαν αιμοστατικός επίδεσμος σε βαρείς τραυματισμούς.

Η διαφορά του ταμπόν με τις σερβιέτες είναι ότι το τοποθετούμε εσωτερικά, μέσα στον κόλπο κι έτσι μπορούμε να κάνουμε άνετα μπάνιο στη θάλασσα, ή και διάφορα σπορ χωρίς τον κίνδυνο των διαρροών. Για να το αφαιρέσεις έχει ένα κορδονάκι που εξέχει από τον κόλπο και απλώς το τραβάς απαλά προς τα έξω. Επίσης, το ταμπόν σε απαλλάσσει από τη δυσάρεστη αίσθηση του έξτρα όγκου ανάμεσα στα πόδια σου που προκαλεί η σερβιέτα όσο λεπτή κι αν είναι και σε κάνει να αισθάνεσαι ανάλαφρη και φρέσκια όπως και τις υπόλοιπες μέρες του μήνα.

Παρότι στην Ελλάδα η χρήση του ταμπόν δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, στο εξωτερικό χρησιμοποιείται εξίσου με τις σερβιέτες εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια. Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν αποκλειστικά ταμπόν για την περίοδο τους, ενώ άλλες το εναλλάσσουν με τις σερβιέτες, ανάλογα με τις δραστηριότητες τους.

Αν βολευτείς τα ταμπόν, δύσκολα θα επιστρέψεις στις σερβιέτες, αλλά χρειάζεται λίγη εξάσκηση στην τοποθέτηση τους. Αν θέλεις να τα δοκιμάσεις στην επόμενη περίοδο σου, διάλεξε ένα με μικρή απορροφητικότητα (mini ή light) που θα σου κρατήσει για λιγότερες ώρες, αλλά θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς με τη χρήση του. Ακολούθησε επακριβώς τις οδηγίες που θα βρεις μέσα στο κουτί και άλλαζε το ταμπόν σου, κάθε 4-8 ώρες.

Στην αρχή και μέχρι να βρεις τη σωστή απορροφητικότητα για σένα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις συμπληρωματικά κι ένα σερβιετάκι. Αν δεις ότι το ταμπόν δεν σου κρατάει περισσότερο από 2 ώρες, τότε πρέπει να περάσεις στην αμέσως επόμενη απορροφητικότητα, αλλά ποτέ δεν πρέπει να το αφήνεις για πολύ ή να το ξεχνάς μέσα σου στο τέλος της περιόδου.

Βλέπεις, αν το αφήσεις περισσότερο από 12 ώρες και ιδιαίτερα αν είναι πιο απορροφητικό απ' ότι χρειάζεται, ή αν εκείνες τις μέρες έχεις μικρή ροή, υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος να αναπτυχθεί κάποια μόλυνση που να προκαλέσει επιπλοκές στην υγεία σου. Γι' αυτό μπορείς να χρησιμοποιείς διαφορετικές απορροφητικότητες αναλόγως με τη μέρα της περιόδου κι αν κοιμάσαι βαριά το βράδυ και για περισσότερες από 8 ώρες να χρησιμοποιείς σερβιέτες.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν κυρίως δύο μάρκες ταμπόν που ανήκουν σε διαφορετικό τύπο το καθένα. Το ένα διαθέτει προωθητήρα και όταν υγραίνεται εκτείνεται κατά μήκος, ενώ το άλλο δεν διαθέτει προωθητήρα, εφαρμόζεται κατευθείαν με τα δάχτυλα και εκτείνεται κατά πλάτος. Και οι δύο μάρκες διαθέτουν τρεις απορροφητικότητες, αλλά θα πρέπει να τις δοκιμάσεις για να διαπιστώσεις ποια σου ταιριάζει καλύτερα γιατί έχουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους.

Συμπερασματικά λοιπόν, το ταμπόν είναι μια πολύ καλή εναλλακτική της σερβιέτας. Αν το χρησιμοποιείς σωστά, είναι ασφαλές και ιδιαίτερα πρακτικό και μπορείς να το χρησιμοποιείς όταν και όποτε θέλεις μια πιο διακριτική προστασία για τις ημέρες τις περιόδου σου.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ