Στενοχώρια και φόβος | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:22
5/2/2013

Στενοχώρια και φόβος

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Άτζελα

Φοβάμαι μήπως περάσει έτσι η ζωή μας. Είναι δύσκολα τα πράγματα και προσέχουμε πολύ με τη διαχείριση των οικονομικών. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω να τα πληρώνω όλα εγώ.

Καλησπέρα, εδώ και 7 χρόνια είμαι σε σχέση με κάποιον άντρα και τον τελευταίο χρόνο συζούμε. Από το καλοκαίρι που μας πέρασε, έμεινε χωρίς δουλειά κι αυτό προκάλεσε μεγάλες δυσκολίες στα οικονομικά αλλά κυρίως στην ψυχολογία μας. Εργάζομαι πολλές ώρες και λείπω σχεδόν όλη μέρα από το σπίτι, αλλά όταν γυρίζω νοιώθω -όσο κι αν προσπαθεί να το κρύψει- την ατμόσφαιρα βαριά.

Φοβάμαι μήπως περάσει έτσι η ζωή μας. Είμαστε 47 και 49 χρονών αντίστοιχα, διαζευγμένοι και οι δύο από χρόνια, με δύο παιδιά εκείνος, που τώρα λόγω της κατάστασης δεν μπορεί να τους προσφέρει τα αναγκαία. Με στενοχωρεί  η οικονομική δυσκολία και η άσχημη ψυχολογία που με ρίχνει κι ας είμαι εκτός σπιτιού. Ξέρω πως ψάχνει για δουλειά αλλά ξέρω επίσης πόσο δύσκολη είναι πια η αγορά εργασίας... Θέλω να πάψω να φοβάμαι και να πάψω να συντονίζομαι στη δική του ψυχολογία αλλά δεν ξέρω πώς. Είναι δύσκολα τα πράγματα και προσέχουμε πολύ με τη διαχείριση των οικονομικών. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω να τα πληρώνω όλα εγώ. Θέλω όμως να μπορώ να ονειρεύομαι μια καλύτερη ζωή και να πιστεύω πως θα περάσει κι αυτό. Γιατί κατά τα άλλα περνάμε καλά μαζί και απολαμβάνουμε μικρές καθημερνές στιγμές.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλή μου, χωρίς καμιά διάθεση να υποβαθμίσω τη δικαιολογημένη αγωνία σου και τον φόβο σου για το αύριο, οφείλω να σου πω ότι θα πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό στις συνθήκες που ζούμε. Έχεις και μια δουλειά και μια καλή σχέση, δηλαδή τα δύο βασικά συστατικά της ευτυχίας και της ισορροπίας στη ζωή ενός ανθρώπου.

Να λες πάλι καλά, δηλαδή, καθώς υπάρχουν υπερβολικά πάρα πολλοί συμπατριώτες μας που δεν έχουν τίποτα από αυτά τα δύο και αρκετοί ούτε καν ένα σπίτι για να γυρίσουν πίσω το βράδυ.

Φυσικά έχεις δικαίωμα και θέλεις να ονειρεύεσαι μια καλύτερη ζωή, όπως όλοι μας, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει με την παρούσα οικονομική και πολιτική κατάσταση, θα πρέπει να αναθεωρήσεις αυτά τα όνειρα και να τα προσαρμόσεις στην πραγματικότητα που μας περιβάλλει όλους. Μάλιστα, μπορείς να μακαρίζεις τον εαυτό σου που είχε την τύχη να ανήκει σε μια γενιά η οποία αν μη τι άλλο μπορούσε να κάνει όνειρα, γιατί η σημερινή νέα γενιά στερείται ακόμη και αυτό.

Η επικέντρωση σου σ' αυτές οι σκέψεις και σε ό,τι καλό μπορείς να περιμένεις και σου συμβαίνει κάθε μέρα, όταν περνάς το κατώφλι σου θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο από την ενασχόληση με το τι μπορεί κακό να γίνει στο μέλλον. Κι όποτε νιώθεις να ξαναπέφτεις και να βυθίζεσαι στην αυτολύπηση, κάνε μια βόλτα στους διαδρόμους ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου σε ημέρα εφημερίας και να δεις πόσο γρήγορα θα συνέλθεις.

Όσο για το αύριο, κάτσε να ξημερώσει και βλέπουμε. Όπως όλοι έτσι κι εσύ...

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ